Seurakunnissa rukoillaan rauhan puolesta – kellot soivat myös Ristiinassa torstai-iltana


Myös kynttilät syttyvät rauhan puolesta. Kuva: Pixabay

 

 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat kannustavat seurakuntia soittamaan rauhankelloja tänään torstaina. Mikkelissä kellot soivat kello 19 kaikissa seurakunnan kirkoissa.

Rukoushetki Ukrainan tapahtumien vuoksi ja rauhan puolesta järjestetään kello 19 Mikkelin tuomiokirkossa. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen osallistuu rukoushetkeen. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta toivottaa kaikki tervetulleiksi kirkkoon yhteiseen rukoukseen rukoilemaan Ukrainan kansan ja kaikkien sodasta kärsivien puolesta.

Rukous rauhan puolesta on aina kuulunut kristittyjen rukouspyyntöihin, todetaan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan tiedotteessa.

Rauhankelloja soitetaan ja rukoushetkiä järjestetään ympäri Suomen. Helsingin seurakunnat kutsuvat kaupunkilaiset myös torjumaan sodan synnyttämää pimeyttä kynttilöiden voimalla. Kynttilän voi käydä sytyttämässä Tuomiokirkon portaille rauhan, Ukrainan, ukrainalaisten ja kaikkien niiden puolesta, joita sota tavalla tai toisella koskettaa.

Elina Alanne