Kirjastoremontti koululla pääsee alkuun – uudet tilat tarkoitus saada kesällä valmiiksi


 Kirjastolle on tarkoitus remontoida tilat koululle kesäkuun 2022 loppuun mennessä. 

 

Ristiinan kirjastolle rakennetaan oma sisäänkäynti koulurakennuksen kuvassa näkyvään kulmaukseen. Kuva on otettu tammikuussa 2021.

 

Ristiinan kirjaston siirto koulukeskukselle nytkähti askeleen eteenpäin tiistaina, kun kaupunkikehityslautakunta hyväksyi urakkatarjoukset ja antoi hankkeelle aloitusluvan. Rakennusurakan toteuttaa joroislainen Rakennusliike HL Oy, LVI-urakan Teknocon Oy ja sähköurakan Mikkelin Sähköasennus. Rakennusurakkaan saatiin kolme tarjousta, LVI-urakkaan neljä tarjousta ja sähköurakkaan kaksi tarjousta.

Lautakunnassa äänestettiin ennen päätöstä siitä, käsitelläänkö asiaa kokouksessa. Lautakunnan puheenjohtaja Jouko Kervinen (kok.) esitti, että asia pannaan pöydälle lautakunnan seuraavaan kokoukseen. Pertti Karhunen (ps.) kannatti Kervisen esitystä. Esitys hävisi äänestyksessä äänin 5–8.

Kirjastolle on varattu talousarvion investointiohjelmassa määrärahaa 450 000 euroa. Kustannusarviossa ei ole mukana vuodelle 2021 kirjautuneita suunnittelukustannuksia, jotka toteutuivat samaan aikaan nuorisotilojen suunnittelun kanssa.

Kirjastoremonttia on siirretty päätöksenteossa muutamaan kertaan. Elokuussa 2021 kilpailutus päätettiin tehdä uudelleen, koska tuolloin saadut tarjoukset ylittivät hankkeelle varatun 300 000 euroa selvästi. Tuon jälkeen määrärahaa on siis nostettu. Alun perin oli suunniteltu, että Ristiinan kirjaston remontti maksaisi 150 000 euroa.

Kirjasto sijoittuu rakennuksen A-osan pohjoispäätyyn esiopetuksen viereen. Opinahjo-kadun puoleisen sisäänkäynnin kulmaukseen rakennetaan kirjastolle oma katoksellinen sisäänkäynti sekä invapysäköintipaikka ja -luiska.

Elina Alanne