Pellosniemen koulu vaihtaa omistajaa – kaupat syntyvät 7100 eurolla


Koulusta tarjosi eniten eteläsavolainen yksityishenkilö.

 

Pellosniemen entinen koulu sijaitsee Urheilutalo Kisakaaren vieressä. Kuva: Arto Kilpijärvi

 

Pellosniemen entisestä koulusta tarjottiin tiistai-iltana päättyneessä huutokaupassa 7100 euroa. Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Linda Asikainen kertoo, että kaupungin puolesta kaupat koulusta syntyvät.

– Kiinteistössä on omat haasteensa lämmitys- ja sähköliittymien kanssa, joten siihen nähden olen tosi tyytyväinen tähän. Huutokauppa oli hyvin onnistunut, eli tarjoajia oli lopulta useampia. Tässä voi sanoa, että päivän hinta on se markkinahinta.

Ostaja on eteläsavolainen yksityishenkilö.

– Olen iloinen, jos uusi omistaja tuo uutta toimintaa Pellosniemelle, Asikainen sanoo mutta korostaa, että ei vielä keskiviikkona aamulla ole ehtinyt keskustella tarjouksen jättäjän kanssa.

 

Koulu kaupattiin netin huutokauppasivustolla. Huudot kulkivat tuttua kaavaa, että vasta aivan loppuhetkillä tuli useampia tarjouksia ja hinta kohosi. Vielä tiistaina iltapäivällä kiinteistöstä oli tarjottu 1100 euroa.

Pellosniemen entinen koulu sijaitsee Urheilutalo Kisakaaren vieressä. Tilassa toimi koulu vuoteen 2015 saakka ja sen jälkeen Työpaja Tarina viime kesään saakka. Rakennuksen lisäksi kaupunki myy noin 3000 neliömetrin suuruisen määräalan, jolla koulukiinteistö sijaitsee. Koulun varastotilassa oli vesivahinko alkuvuodesta 2022. Kaupunki vastaa tilan korjauksesta ennen kaupantekoa.

– Korjattava tila ei ole iso. Reilua on, että myyjä vastaa korjauksen loppuun, koska se on jo työn alla ja budjetissa, Asikainen sanoo.

Koulukiinteistö laitettiin myyntiin, kun myös Kisakaaren mahdollinen myynti eteni lautakunnassa aiemmin. Tällä hetkellä koulun lämmitys on samassa järjestelmässä Kisakaaren kanssa. Jatkossa Kisakaaren omistajalla, eli mahdollisella uudella säätiöllä, ei ole velvoitetta toimittaa rakennukseen sähköä ja/tai lämpöä.

Elina Alanne