Mikkeli kokeilee osallistavaa budjetointia – Haluaisitko kotalaavun Ristiinaan, pulkkamäenpohjat Suomenniemelle vai kiikarin Naisvuoren huipulle?


Kuntalainen voi äänestää viisi kohdetta, joiden toivoo toteutuvan. 

 

Ehdotuksissa on mukana myös puistofrisbeegolf-alueen rakentaminen Ristiinan taajamaan 7500 eurolla. Kuvituskuva Pixabaysta.

 

Mikkelin kaupunki kokeilee ensimmäistä kertaa kuntalaisia osallistavaa budjetointia. Kaupunki on avannut kyselyn, jossa asukas voi valita viisi toteutettavaa kohdetta noin kolmenkymmenen pieninvestointikohteen joukosta.

Kohteita on ympäri laajaa Mikkelin aluetta ja yksittäisen investoinnin arvo vaihtelee 5 000 eurosta aina 30 000 euroon asti. Kyselyyn voi osallistua kaupungin nettisivuilla ja se on auki 29. huhtikuuta saakka.

Valituissa kohteissa on mukana muun muassa infotauluja, kuntolaitteita, polttopuuautomaatti, uimalaituri, jouluvaloja, penkkejä ja skeittiramppeja. Esityksissä on huomioitu eri alueiden lisäksi myös kaikenikäiset. Ristiinasta vaihtoehdoissa on mukana 25 000 euron kotalaavu rantasaunan yhteyteen ja 15 000 eurolla

Brahelinnan raunioiden näkymien raivaus ja alueen opastuksen uusiminen. Lisäksi ehdotuksissa on puistofrisbeegolf-alueen rakentaminen Ristiinan taajamaan 7500 eurolla. Suomenniemeltä mukana on 20 000 eurolla Myllysillan alueen lisävalaistus ja 15 000 eurolla pulkkamäen pohjan muotoilu kuntoradan yhteyteen.

Kaupunki on varannut osallistavan budjetoinnin pilottiin vuodelle 2022 yhteensä 200 000 euroa. Kyselyn tulokset huomioidaan investointikohteita valittaessa. Valinnoista päättää kaupunkikehityslautakunta toukokuussa 2022.