”Kun ei täällä ole nuorille oikein mitään” – Brahe Boyz järjestää pääsiäisenä lanit, jotta nuorillakin on tekemistä


B-LAN-tapahtumaan ehtii vielä perjantaina ilmoittautua. 

 

Eelis Matilainen, Otto Olkkonen, Tuomas Partanen, Topias Taavitsainen, Samuel Kantokoski ja Väinö Tähtinen järjestävät viikonlopun B-LAN-tapahtuma. Koko ryhmä ei ollut paikalla kuvaushetkellä.

 

Halusimme järjestää jotain nuorille, kun ei ole oikein mitään, tiivistää Samuel Kantokoski Brahe Boyz -ryhmän mietteet siitä, miksi pääsiäisenä järjestetään B-LAN-tapahtuma Ristiinassa.

– Ei varmaan ikinä ole ollut tällaista tapahtumaa Ristiinassa, jatkaa Tuomas Partanen.

Brahe Boyz -ryhmä aloitti toimintansa viime syksynä. Nuoriso-ohjaaja Joel Kaarna kertoo ryhmän syntyneen siitä, että Ristiinan nuorisotalo oli muuton vuoksi kiinni ja nuoret pyörivät kylällä. Pojille perustettiin oma ryhmä, jolle haluttiin myös jokin tavoite toimintaan.

Nuorten idea oli, että järjestetään lanit. Lanit on pelitapahtuma, johon jokainen tuo oman koneensa. Kaarna kertoo, että Ristiinan tapahtumaan jokainen saa tuoda sellaisen laitteen kuin itsellä on. Pelata voi tietokoneella tai konsolilla, tärkeintä on yhdessäolo.

– Se on oma päätös, mitä kukakin pelaa. Varmaan eniten pelataan Fortnitea, miettii Eelis Matilainen.

 

Tapahtumaan mahtuu mukaan 50 nuorta. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 15. huhtikuuta. Brahe Boyz -ryhmäläiset miettivät viime viikolla, että tapahtuma ei varmaan tule ihan täyteen mutta varmaan ainakin noin 30 nuorta se kokoaa.

Tapahtumassa 16.–17.4. koneet järjestellään koulun ruokalaan. Setälä-salissa on oheistoimintaa, kuten elokuvia. Lisäksi koululla on myös hiljainen huone, jossa voi käydä välillä lepäämässä. Toki halukkaat voivat käydä välillä myös kotona nukkumassa.

– Varmaan tulee aika hauskaa, tuumaa Matilainen.

Tapahtuman järjestäminen on ollut nuorista opettavaista.

– Se ei ole ihan niin yksinkertaista kuin ekana kuulostaa. Pitää olla kaikki rahoitukset, netit, nettisivut, ilmoitukset ja paikat järjestellä. Välillä on ollut vähän turhauttavaakin, Matilainen sanoo.

Tapahtumaa on suunniteltu yhdessä Mikkelin nuorisopalveluiden, Ristiinan yhtenäiskoulun, Mikkelin kaupungin tietohallinnon, MPY:n ja Esedun opettajan Hermanni Saresman kanssa.

– MPY tarjoaa tuhannen megan netin, kiittää Kantokoski.

Kaarna kiittää Esedun osaamista ja apua siinä, että pöytien, koneiden ja sähköjohtojen sijainnit saatiin mietittyä järkeviksi.

Viime viikolla tapahtuman järjestelyt olivat jo hyvällä mallilla.

– Joitain sponsoreita täytyy vielä etsiä ja paikkoja järjestellä mutta aika lailla on valmista.

Elina Alanne

 

B-LAN Ristiinassa

16.–17.4.2022 koulukeskuksella.

Ilmoittautuminen päättyy pe 15.4. Osallistumismaksu on 5 euroa.

Kaikki alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan luvan ja täytetyn osallistujalomakkeen.

Ikäraja on 13 vuotta ja tapahtuma on täysin päihteetön.

K-18-pelejä ei saa pelata.

Tapahtuma sai rahoitusta Mikkelin nuorisovaltuuston Young Mikkeli perintörahoista.

Lisätietoa nettisivuilta.