Oleilua yhdessä kavereiden kanssa – pääsiäisen B-LAN-tapahtumassa oli hyvä meininki


Brahe Boyz -ryhmä toivoo, että ensimmäinen lan-tapahtuma ei jää ainoaksi.

 

Jokainen toi tapahtumaan oman koneensa tai konsolinsa.

 

Pääsiäisviikonloppuna lauantaista sunnuntaihin Ristiinan koulukeskuksella tapahtui, kun Brahe Boyz -ryhmä järjesti B-LAN-tapahtuman. B-LAN-tapahtuman ideana oli yhdistää pelaamisesta kiinnostuneita nuoria yhteen. Tapahtumaan otti osaa viisitoista nuorta. Koulun ruokalasta muodostui tila pelaamiseen, Setälä-salin aulasta hengailutila ja luokkatilasta Setälä-salin vieressä lepotila.

Tapahtuma alkoi koulukeskuksella lauantaina yhdeltä, jolloin nuoria saapui paikalle. Alkuillasta tunnelma koulukeskuksella oli hyvä ja nuoret olivat innoissaan tapahtumasta. Brahe Boyz -ryhmän jäsen Otto Olkkonen kertoikin, että meininki oli ollut hyvä läpi päivän ja parasta tapahtumassa oli ollut yhdessä kavereiden kanssa oleminen ja pelaaminen. Päivän aikana nuoret olivat ehtineet pelata niin konsolipelejä kuin pingistä ja käydä kaupassa.

Illalta nuoret odottivat lisää pelaamista ja yhdessäoloa. Eelis Matilainen epäili myös hien hajun lisääntyvän kellon tikittäessä yötä kohti ja myös tarpeen vessatauoille, koska pysyäkseen hereillä limpparien ja energiajuomien juominen auttoi.

 

B-Lan-tapahtumassa pelattiin ja vietettiin aikaa yhdessä.

 

Aamuyöhön tultaessa kuitenkin moni oli kömpinyt lepotilaan ja antautunut unelle. Muutama liikaa energiajuomaa nauttinut oli vielä yön pikkutunneilla hereillä. Aamulla osallistujat lähtivät koteihin jatkamaan unta ja Brahe Boyz -ryhmän jäsenet jäivät raivaamaan B-LAN-tapahtuman välineistön pois ja siivoamaan koulun taas valmiiksi tiistaille.

Nuorisopalveluiden Jani Lastuniemi kertoo tapahtuman olleen todella onnistunut kokonaisuus. Hän näkee, että tapahtumassa erityisen onnistunutta oli nuorten yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Erityisesti Lastuniemi kertoo olevansa tyytyväinen Brahe Boyz -ryhmän jäsenten antamaan panokseen.

– Vaikka Brahe Boyz -ryhmän pojat olivat sunnuntaiaamuna väsyneitä, he jaksoivat silti loistavasti hoitaa homman maaliin, vaikka parin tunnin unet painoivatkin päälle.

Brahe Boyz -ryhmä toivoo tulevaisuudelta, että B-LAN-tapahtuma voisi olla alkua jollekin suuremmalle ja vastaavanlaiset tapahtumat voisivat olla osa nuorten arkea Ristiinassa.

Vilma Paasonen