RiPa aloittaa sunnuntaina


Ristiinan Pallon kausi Kolmosessa käynnistyy viikonloppuna Imatran Palloseuraa vastaan Hänskissä. Kautta sävyttävät paikallispelit Pallo-Kissoja ja SavU:a vastaan.

 

RiPan joukkueessa on ollut tälle kaudelle melko suuri vaihtuvuus pelaajistossa. Runkopelaajista kuitenkin esimerkiksi Antti Kortman ja Miikka Oinonen (taustalla) jatkavat ristiinalaispaidassa. Arkistokuva / Niko Takala

 

Vaikka lunta on paikoin maassa vielä runsaasti ja järvet tukevasti jäässä, niin jalkapallon Kolmosessa kausi potkaistaan käyntiin tällä viikolla. Itäisen alueen lohko B:ssä edellisten kausien tapaan kamppaileva Ristiinan Pallo aloittaa kautensa sunnuntaina kotiottelulla. Alkukaudesta tutusti Hänskin tekonurmella pelattavassa matsissa kohdataan Edustus IPS Imatralta.

Viime kausi oli RiPan Kolmosen historian paras, kun joukkue päätyi lohkossaan lopulta sijalle viisi. Tälle kaudelle tuossa sijassa riittää puolustamista, sillä RiPa joutuu lähtemään kauteen melko tavalla uudistuneena, kun etenkin paikallisvastustaja Mikkelin Pallo-Kissojen riveihin siirtyi useampikin (mm. Valtteri Leinonen, Santeri Suutari ja Hiski Hotokka) viime kaudella valkopaidoissa kirmannut peluri. Lisäksi sarjasta on ennakkoon uumoiltu viime vuotta kovempaa ja tasaisempaa. Tästä omalta osaltaan vastannevat Kakkosesta sarjatasoa alemmaksi pudonneet MiPK sekä MYPA, joita molempia on ounasteltu sarjan kärkikahinoihin. Kova luu tulee varmasti olemaan myös RiPan toinen paikallisvastus Savilahden Urheilijat, joka tällä kaudella toimii entistäkin selkeämmin Mikkelin Palloilijoiden kakkosjoukkueena, ja joukkueen riveissä nähtäneen niitä MP:n pelaajia, jotka eivät vielä saa peliaikaa Ykkösessä.

RiPan valmentajana jatkaa viimevuotiseen tapaan Joona Koivula. Hän tuumaili aiemmin talvella pelaajatilanteesta siten, että ”Tokihan se hieman harmittaa, kun jossain vaiheessa näytti siltä, että voitaisiin saada ihan tosi kova porukka kasaan, mutta sitten tulikin vähän takapakkia. Mutta ei me jäädä murehtimaan niitä, jotka eivät mukana ole, vaan mennään niillä, joita meillä on.” Tämän Koivula allekirjoittaa edelleen. Hän muistaa myös lisätä, että nuorten pelaajien siirtyminen seurasta toiseen on aina myös hyvä asia silloin, kun on tarkoitus mennä jalkapalloilijana eteenpäin.

Iso osa tärkeitä runkopelaajia kuitenkin myös jatkaa RiPan riveissä, kun esimerkiksi valtaosan joukkueen maaleista viime kaudella pyssyttänyt Miikka Oinonen sekä työmyyrä Antti Kortman jatkavat pelejään ristiinalaispaidassa. Kuten myös ”iki-ripalaiseksi” laskettava, yhden huilikauden välissä pitänyt Mika Hurskainen. Myös muun muassa Sami Kontulainen, Juuso Tuhkanen, Ahmed Hassane ja Tero Penttinen jatkavat RiPan miehistössä.

– Onhan se meille tietysti iso menetys kun 6-7 pelaajaa vaihtui viime kaudesta. Varsinkin kun lähtijöissä oli isoja minuutteja pelanneita kavereita. Mutta tämähän kuuluu asiaan tällä tasolla, ja toisaalta nyt on sitten muilla mahdollisuus näyttää osaamistaan, Koivula muistuttaa.

Kauden tavoitteiden osalta lähdetään liikkeelle melko maltillisissa merkeissä. Vähimmäistavoite kuitenkin on luonnollisesti sarjapaikan säilyttäminen.

– Talvi oli toki harjoitusten ja harjoittelun osalta niin rikkonainen, että kieltämättä tässä pienellä kysymysmerkillä kauteen lähdetään. Tammikuu oli kokonaan taukoa koronasulkujen vuoksi ja sitten myös helmi- ja maaliskuu olivat rikkonaisia kun tauti kiersi joukkueessa ja tuli myös loukkaantumispoissaoloja, koutsi harmittelee.

 

Joukkueen valmentajana jatkava Joona Koivula on melko varovainen tavoitteiden asettamisen kanssa. Talvikauden treenijakso oli RiPalla lyhyt ja rikkonainen. Arkistokuva / Niko Takala

 

Hän ynnää, että loukkaantumisia on tullut alkuvuodesta jo enemmän kuin viime kaudella yhteensä. Sunnuntain avauspelissä runkomiehistä on sivussa ainakin Ahmed Hassane, ja myös parin muun pelurin kuntoa tarkastellaan h-hetkeen saakka.

– Mutta on meillä niitäkin kavereita, jotka ovat treenanneet tosi hyvinkin, mutta tämä rinki on ollut pieni. Onneksi nyt on vähän valoa tunnelin päässä, kun ollaan saamassa harkkoihin 17 pelaajaa ja kaksi maalivahtia.

– Moltsiosastohan meillä on hyvä, kun Piispan Riku ja Lahikaisen Mikko ovat vahteina ja sitten vielä Korhosen Pasi varalla. Pasi on ollut iso apu myös treenien pitämisessä.

Lisähelpotusta pelaajarinkiin tuovat myös alustavasti kevätkauden ajaksi lainalle Mikkelin Pallo-Kissoista RiPaan saapuvat Korvenpään veljekset Kalle ja Olli sekä Rudi Väisänen.

– Pallo-Kissojen kanssa on tehty hyvää yhteistyötä, vaikkei tälle kaudelle virallisia yhteistyösopimuksia olekaan. Hyvin ollaan samalla linjalla siinä, että tärkeää saada pojille pelituntumaa sekä että saadaan joukkueet säilymään ylipäätään, Koivula kiittelee Mikkelin suuntaan.

Valmentaja sanoo lähtevänsä kohti kauden avausta odottavin tunnelmin.

– Sunnuntaina sitten nähdään vähän viitettä missä mennään. Vaikka tietenkin halutaan voittaa jokainen peli, niin yksittäiset tulokset ei sinällään kokonaan määritä meidän tekemistä. Tavoitteena on pitää tekeminen mukana oleville niin mielekkäänä, että saadaan hyviä tapahtumia hyvällä porukalla, joka taas sitten ruokkii sitä hyvää tekemistä, Koivula pohtii.

 

Jalkapallon Itäisen alueen Kolmosta RiPa – Edustus IPS (Imatra) Mikkelissä Hänskissä su 24.4. klo 16.

 

Niko Takala