Maskisuositus keveni myös Essoten alueella – ”Varovaisesti voi todeta, että ollaan menossa parempaan”


Koronatilanteen helpottamisen merkit jatkuvat Essoten alueella.

 

Kasvomaskien käytöstä voi moni jo alkaa luopua.

 

Essoten alueella tähän asti voimassa olleesta kansallista suositusta tiukemmasta kasvomaskin käyttösuosituksesta luovutaan. Asiasta päätti alueellinen koronakoordinaatioryhmä.

– Nämä edeltäneet kaksi viikkoa oli tärkeä nähdä, jotta saimme varmuutta siihen, että tilanne oikeasti helpottaa. Nyt voidaan todeta, ettei ole syytä pitää voimassa kansallista suositusta tiukempaa linjaa kasvomaskin käytössä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä perustelee tiedotteessa.

THL:n kansallinen kasvomaskisuositus sisältää enää kolme kohtaa. Maskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin sekä niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä. Maskia suositellaan myös heille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Oireisille suositellaan aina ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka.

 

Koronaa sairastavien hoidon tarve on laskenut edeltäneen parin viikon aikana alle kymmeneen. Tiistaiaamuna osastohoidossa oli seitsemän potilasta, joista yksi tehohoidossa, Essote tiedottaa.

– Tässä kohtaa voi varovaisesti todeta, että ollaan menossa parempaan päin. Sairaalakuormitus on vähentynyt ja rokotuskattavuutemme on valtakunnan kärjessä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

 

Essoten henkilöstötilanne on ollut koko alkuvuoden ajan hyvin haastava. Korkea sairauspoissaolojen määrä on kuormittanut henkilöstöä paljon. Koronaa sairastaneiden hoidontarpeen suuren määrän vuoksi hoitoon pääsy on ollut vaikeaa.

– Onneksi meillä tilanne ammattilaisten määrässä on kuitenkin kohtalainen. Toisin kuin muualla Suomessa olemme onnistuneet lisäämään vakituisten työntekijöiden määrä varsinkin hoitohenkilöstöön viime vuoteen nähden. Tämä mahdollistaa toivottavasti myös palveluvelan purun aloittamisen lähiaikoina, jos työmarkkinatilanne rauhoittuu, Seppälä sanoo.

Essoten alueen koronanyrkki ei asettanut seuraavaa kokoontumisajankohtaa.