Metsälinna täyttyy iloisella synttärijuhlinnalla – Vekkula ja monet muut toimijat järjestävät juhlat ukrainalaislapsille


Luvassa on todelliset jokaisen lapsen unelmasynttärit.

 

Vekkulan väki on todennut, että ilo on tärkein voimavara silloin, kun elämässä on haastavia tilanteita, tiedotteessa todetaan.

 

Ukrainasta tulleille lapsille järjestetään useiden toimijoiden voimin yhteiset syntymäpäiväjuhlat juhannusviikolla Ristiinan Metsälinnassa.

Lastenkulttuurikeskus Vekkula tiedottaa, että heidän väkensä sai idean toteuttaa kaikille Ukrainasta tulleille lapsille yhteiset syntymäpäivät. Idea lähti lentoon ja suuri joukko yksityisiä ja yrityksiä haluaa lahjoittaa ohjelmaa, herkkuja ja työvoimaa juhlien toteuttamiseksi.

Luvassa on todelliset jokaisen lapsen unelmasynttärit. Ohjelmassa on muun muassa poniratsastusta, ongintaa, jalkapalloilua, kaverikoiria sekä musiikkia. Ja pöydät notkuvat synttäriherkkuja.

– Vekkulan väki on todennut, että ilo on tärkein voimavara silloin, kun elämässä on haastavia tilanteita. Lapsille ja heidän perheilleen halutaan juhlien avulla tarjota yhteinen ilon hetki ja vahvistaa myönteisiä muistoja vaikean ajan keskellä, tiedotteessa kirjoitetaan.

Viestiä synttäreistä viedään ukrainalaisperheisiin esimerkiksi Mikkelin vastaanottokeskuksen ja useiden vapaaehtoisten toimijoiden kautta. Järjestäjien toiveena on, että syntymäpäiville pääsisi osallistumaan mahdollisimman moni Mikkelin seudulla asuva ukrainalaislapsi. T

oiveena onkin, että jokainen ukrainalaisperheitä tunteva kertoisi syntymäpäivistä tutuilleen ja mahdollisuuksien mukaan myös auttaisi paikalle pääsyssä. Juhlijoiden toivotaan ilmoittautuvan viimeistään 19.6. sähköpostiin kulttuurikeskusvekkula@gmail.com. Myös suomalainen yhteyshenkilö voi laittaa viestin tulijoiden määrästä.

Juhlat järjestetään Ristiinan Metsälinnassa 21.6.2022 klo 13 alkaen.