Kaahannut päihtynyt kuljettaja ajoi ulos Ristiinan kylällä – auton reitillä lapsia vain hetkeä aiemmin


30-vuotiasta kuljettajaa epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

 

Auto vaurioitui pahoin mutta kyydissä ollut kaksikko pakeni kävellen paikalta sunnuntaina.

 

Henkilöauto ajoi ulos erittäin kovalla vauhdilla sunnuntaina Otto v. Fieandintiellä Ristiinassa. Silminnäkijä kertoo Ristiinalaiselle, että auto tuli varmaan 100 kilometriä tunnissa koulun suunnasta ylittäen muun muassa Saimaantien kovalla nopeudella. Hieman tuon risteyksen jälkeen ajoneuvo ajautui ojaan, pyörähti ympäri ja törmäsi puuhun. Tapaus säikäytti taajamassa, koska auton reitillä oleskeli myös lapsia vain hetkeä aiemmin.

Onnettomuuden jälkeen autossa olleet mies ja nainen poistuivat tapahtumapaikalta kävellen. Poliisi sai heidät kiinni läheltä. Silminnäkijä kertoo, että varsinkin autoa ajanut nainen vaikutti olevan erittäin poissaoleva. Autoa kuljettanutta hieman yli 30-vuotiasta mikkeliläisnaista epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisi kommentoi Länsi-Savossa, että rattijuopumus on aiheutunut huumausaineiden käytöstä.

Tapahtumaketju käynnistyi puolen päivän aikaan, kun henkilöauto oli ajanut poliisipartiota vastaan ja poliisi oli aikonut tarkistaa kyseisen auton. Poliisipartio käänsi autoon, niin henkilöauto lähti kiihdyttämään ja katosi poliiseilta. Hieman tätä myöhemmin tuli ilmoitus, että ajoneuvo on ajanut ulos tieltä.

Elina Alanne