Satamasirkus tulee myös Ristiinaan – Hulivilikarnevaalia vietetään Mikkelissä heti juhannuksen jälkeen


Lasten kulttuurifestivaaliin kuuluu monta erilaista tapahtumapäivää. 

 

Hulivilikarnevaalit loppuu Hevisauruksen konserttiin 3.7. Pressikuva / Sony Music.

 

Etelä-Savon suurinta ja perinteikästä lasten kulttuurifestivaalia Hulivilikarnevaalia vietetään Mikkelissä 27.6.–3.7.2022. Hulivilikarnevaalit täyttää tänä kesänä 30 vuotta. Jokaisella tapahtumapäivällä on oma teemansa ja paikkansa ympäri Mikkeliä.
Juhlavuoden kunniaksi toimintaa on luvassa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Lisäksi Hulivilikarnevaalit laajenevat keskusta-alueen ulkopuolelle Ristiinan sekä Anttolan alueille. Yhteistyössä Mikkelin Kulttuurin unelmavuosi 2022 –hankkeen kanssa Artic Ensamblen Tuuliajolla -satamasirkuskiertue nähdään Mikkelin sataman lisäksi 28.6. Kenkäverossa, 30.6. Ristiinan Kaukaanrannan asioimislaiturin luona ja 2.7. Anttolan satamassa. Ristiinassa esityksestä ovat tuolloin kello 12 ja 14. Aiemmista tiedoista poiketen esiintymispaikka ei siis ole Ristiinassa satama vaan torin viereinen alue.

 

Hulivilikarnevaalien suuria syntymäpäiväjuhlia vietetään toimintapäivän muodossa Mikkelipuistossa lauantaina 2.7. kello 9–14. Luvassa on 30 toimintapisteen lisäksi Nuojuan Teatteripajan Maatilan elämää -esitys sekä Blind Gut Companyn Kuin kala puussa -sirkusesitys. 30.6.–1.7. Mikkelin pääkirjaston Mikkeli -salissa pääsee osallistumaan suureen LEGO-rakennustapahtumaan, joka toteutetaan yhteistyössä Jalon Group Oy:n kanssa. Tapahtumaa rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.
Hulivilikarnevaali avataan perinteisesti maanantaiaamuna 27.6. Stellan tähtitorilla. Illalla vietetään liikennepäivää satamassa klo 17–19. Tiistain työpajapäivässä tarjolla on yli 40 työpajaa Puistokadulla sekä toimijoiden omissa tiloissa ympäri Mikkeliä. Keskiviikkona 29.6. luontopäivää vietetään Urpolassa klo 14–16, torstaina rentoudutaan elokuvien parissa Kinolinnassa ja perjantaina 1.7. seikkaillaan satujen parissa kirjastolla.
Hulivilikarnevaalien juhlavuosi päättyy sunnuntaina 3.7. Huliviliristeilyyn Aino-laivalla sekä päätöskonserttiin Naisvuoren kesäteatterissa, jossa rockataan Hevisauruksen kanssa. Sekä Huliviliristeily että Hevisaurus ovat myyty loppuun jo ennakkoon.