Varkaantaipaleella vilkas aloitus


Vanhalla väyläasemalla juhannuksena avannut kesäravintola sai helteisten juhlapyhien myötä lentävän lähdön toiminnalleen.

 

Kolmen sukupolven voimin virvokkeita nauttimassa! Hilla Kärkkäinen (vas.), Anna Albekoglu sekä Pihla, Mikko, Irmeli ja Harri Kärkkäinen kävivät maanantaina tutustumassa Varkaantaipaleeseen. He tykkäsivät paikasta ja pitivät tärkeänä että alueella on kesäravintola, johon pääsee veneellä.

 

Perjantain Juhannusaatto oli tosi vilkas, mutta lauantai se vasta mahdoton päivä olikin! nauravat Varkaantaipaleen ravintolatoiminnasta vastaavat Teija Korhonen ja Anne Heino.

– Välillä asiakkaat joutuivat silloin hieman jonottelemaan, mutta oli mukava huomata, että ihmiset olivat iloisella mielellä liikkeellä. Porukkaa kävi niin autoilla kuin vesiteitse. Välillä oli laituripaikoista tiukkaa, mutta pienellä odottelulla pääsi kyllä rantaan, naiset kertailevat avausviikonloppua.

He kertovat asiakkailta tulleen paljon positiivista palautetta siitä, että Varkaantaipale sai ovet auki. Varsinkin kun Kallioniemi ei tänä suvena palvele, on kesäiselle tauko- ja virkistäytymispaikalle suuri kysyntä.

Kesäravintolan valikoimassa on monipuolisen juomavalikoiman lisäksi myös purtavaa. Suolaisia ja makeita pikkuherkkuja löytyy vitriinistä, sekä edelliskesinä Etelä-Savossa suursuosion saavuttaneita Haapasalo Hatsapureja Varkaantaipaleelta saa niin ikään. Makeista herkuista helteillä erityisen suosittu on ollut pehmyt-jäätelö.

– Ja totta kai tätä valikoimaammekin koko ajan kehitetään ja kuunnellaan asiakkaiden toiveita ja palautetta. Myös erityisiä teema-iltoja tullaan toteuttamaan. Esimerkiksi jotain rantakala-tapahtumaa ja ainakin kreikkalaistyyppistä ”Kanavan gyros-iltaa” on pohdittu, Heino ja Korhonen ynnäävät tulevia suunnitelmia.

Pohdinnassa on myös ainakin kirppistyylinen tapahtuma, jolloin paikalle voisivat saapua esimerkiksi paikalliset pientuottajat sekä vaikkapa käsitöiden myyjät.

– Yksi palvelu mitä ymmärrettävästi nyt paljon kysellään, on polttoaineet. Tämä olisi niin suuri investointi, että vaikuttaa mahdottomalta toteuttaa mitenkään taloudellisesti järkevällä pohjalla, Korhonen harmittelee.

 

Varkaantaipaleen ravintolatoiminnoista vastaavat Teija Korhonen (vas.) ja Anne Heino ovat ilahtuneita kesäravintolan saamasta vastaanotosta. He vinkkaavat, että kiireisimpiin ajankohtiin on edelleen tarjolla keikkatöitä.

 

Maanantaina Varkaantaipaleen palveluihin olivat tutustumassa Louhivedellä mökkeilevä, Helsingissä asuva Kärkkäisen perhe, kolmen sukupolven voimin. Veneellä paikan päälle ovat saapuneet Harri ja Irmeli Kärkkäinen poikansa Mikon sekä hänen puolisonsa Anna Albekoglun ja heidän lastensa Pihla ja Hilla Kärkkäisen kanssa.

– Me tultiin tuolta kaukaisuudesta! lohkaisee Hilla ja saa muun porukan nauramaan.

– No ei tuo nyt niin kamalan pitkä matka ollut, olisiko meiltä varttitunti mennyt, Harri-pappa tarkentaa.

Seurueen mielestä on hyvä, että seudulla on veneellä tavoitettava kesäravintola tarjolla.

– Ollaan aiempina kesinä aina muutamaan otteeseen käyty Kallioniemessä, mutta nyt sitten tähän. Mukavahan se on, että tarjolla on paikka, johon lähteä pistäytymään.

– Ja jätski oli tosi hyvää! Hilla lisää reissun plussapuolia.

Harri ja Irmeli Kärkkäinen kertovat mökkeilevänsä ympärivuotisesti, mutta aktiivisimmin mökillä ollaan toukokuusta syyskuulle. Mikko ja Anna lapsineen ovat mökillä pääsääntöisesti lomiensa aikaan, korona-aikaan alkaneet etätyöt ovat myös mahdollistaneet enemmin aikaa Saimaan äärellä.

– Tosi paljon ollaan mökillä! Hilla ja Pihla vielä ynnäävät.

Ja mikäs nyt on ollessa, kun kelit hellivät.

 

Niko Takala