Markkinat rakentuvat Rantapuistoon


Ristiinan markkinat järjestetään 45. kertaa. Tapahtumapaikkana toimii Rantapuisto.

 

Ristiinan markkinat valtaavat Rantapuiston huomenna perjantaina. Markkinoiden toivottu paluu Saimaan äärelle tapahtui 2020. Arkistokuva kesältä 2021.

 

Yksi Ristiinan kesän kohokohdista on käsillä huomenna, kun Rantapuistossa päästään perinteisten markkinoiden äärelle. Myyjiä ja esittelijöitä on paikallisista yhdistyksistä ja käsityöntekijöistä perinteisiin markkinamyyjiin, eli esimerkiksi vaatteita, lakuja ja rinkeleitä sekä vaikkapa erilaista syötävää suolaisten ja makeiden herkkujen muodossa on luvassa. Rantapuiston lasten uimarannan puoleisessa osassa tulee olemaan myös monenlaista puuhaa.

– Lasten alue on hieman laajempi kuin vuosi sitten. Myös alueen toisessa päädyssä olevilla beach volley -kentillä on toimintaa, kun RiU:n lentistytöt pelaavat ja opastavat siellä lajin pariin, kertoo markkinavoutina tänä vuonna aloittanut Mikko Syrjäläinen markkinat järjestävästä Ristiinan Lions clubista.

Syrjäläinen kertoo, että myyjiä on tulossa paikalle mukavasti, vähintään sama määrä kuin vuosi sitten.

– Tähän on syytä olla tyytyväinen, kun koronan myötä ylipäätään markkinamyyjien määrä on vähentynyt.

Erityisesti paikallisilta toivotaan, että paikalle tultaisiin kävellen tai pyörällä, parkkitilat kun ovat teiden varsilla rajalliset. Muutenkin liikenteessä on hyvä perjantaina pitää maltti mukana, sillä voi olla, että Rantapuiston läheisyydessä on tavallista ahtaampaa. Järjestäjät toivovat myös, että Rantapuiston parkkialueelle ei jätettäisi ajoneuvoja, jotta ne eivät ole huomenna myyntipaikkojen ja kävijöiden tiellä ja esteenä.

 

Ristiinan markkinat pe 15.7. Rantapuistossa (Brahentie 33 C).

 

Niko Takala