Maailman pihamaat oli menestys


Tänä iltana torstaina viimeiseen näytökseen tuleva Ristiinan kesäteatterin Maailman pihamaat keräsi kolmen näytösviikon aikana yhteensä reilusti yli 3000 katsojaa.

 

Ristiinan kesäteatterissa nähty kantaesitys Maailman pihamaat oli toivotunlainen menestys. Viimeinen näytös on tänään torstaina.

 

Näin kantaesitetty, Tanja Puustinen-Kiljusen käsikirjoittama ja Tarja Pyhähuhdan ohjaama näytelmä tavoitti hienosti sille asetetut tavoitteet.

– Ihan tarkkoja katsojamääriä ei tietysti vielä ole, kun on tänään ja huomenna vielä näytökset jäljellä. Mutta kyllä voi huoletta sanoa, että menestys tämä oli! iloitsee näytelmän tuottaneen Ristiinan nuorisoseura y:n puheenjohtajana toimiva Puustinen-Kiljunen keskiviikkona haastattelua tehtäessä.

– Toki tiedettiin, että kantaesitys on seuralle riski, mutta aiempien vuosien kokemusten perusteella hallitus uskalsi sen ottaa. Ja nyt on hyvä fiilis meillä koko porukalla siitä, että yleisöä saapui näin sankoin joukoin.

Useampikin esitys näytelmästä oli loppuunmyyty, ja Puustinen-Kiljunen kertoo huomionaan, että tänä vuonna poikkeuksellisen paljon oli ensimmäistä kertaa Ristiinan kesäteatterissa käyneitä.

– Meillä kävi vieraita sekä ryhmämatkoilla hieman kauempaa, mutta myös esimerkiksi Mikkelistä henkilöitä, jotka juttelivat, että ovat Ristiinan kesäteatterissa ensimmäistä kertaa. Moni oli ihmeissään, että näin pienellä pitäjällä tehdään kesäteatteria näin isosti ja katetussa katsomossa ja niin edelleen.

Maailman pihamaat paikkaa Puustinen-Kiljusen mukaan melko mukavasti parin koronavuoden mukanaan tuomaa ”kassavajetta”. Tämä on nuorisoseuralle tärkeää, jotta esimerkiksi talviteatteria päästään toteuttamaan.

– Taloudellisen menestyksen lisäksi äärimmäisen hyvä asia oli se, että näytelmän lukuisten lapsiroolien myötä saimme nuorta väkeä mukaan tiimiimme. Sieltä kautta saadaan sitten jatkuvuutta toimintaan!

 

Niko Takala