Jettejä Ristiinaan ennätysmäärä – Pökkäänlahdella kilpaillaan perjantaina ja lauantaina


Ristiinan osakilpailuun lähdetään myös kovin kotiodotuksin.

 

Jettikisojen aikaan veneiden lasku ei ole mahdollista Ristiinan satamassa. Kisaa on paras seurata Uikkalasta tai vesiltä. Kuva on vuodelta 2021.

 

Ristiinan Pökkäänlahdella järjestettäviin vesijettien kilpailuihin osallistuu perjantaina ja lauantaina jopa yli 50 osallistujaa. Kyseessä on ennätysmäärä osallistujia Ristiinassa jo monena vuonna järjestetyssä kilpailussa. Tänä vuonna Kirkkorannasta kisataan sekä kauden 4. SM-osakilpailu että maiden yhteisen Baltic Sea series round -kiertueen 6. osakilpailu.

– Virosta tulee 15–20 kuljettajaa. Mukana on EM-mestareita ja yksi maailmanmestarikin, kisoja järjestävä Janne Auvinen kertoo.

Virolaiskilpailijoiden lisäksi myös suomalaiskisaajien määrä on tällä kaudella kasvanut.

– Uusia kuskeja on tullut mukaan. Naisia on paljon ja junnujakin on tullut lisää, Auvinen kertoo.

 

Toiminta Ristiinassa alkaa perjantaina kello 15 junioreiden harjoituksilla. Tämän jälkeen ajetaan joukkuekilpailu, josta osallistumismaksut menevät tuttuun tapaan hyväntekeväisyyteen, eli Mikkelin keskussairaalan lastenosastolle.

– Siinä ajetaan kaksi kahden tunnin lähtöä istuttavilla jeteillä, Auvinen selventää.

Lauantaina harjoitukset alkavat kello 10 ja ensimmäinen kisastartti on kello 11. Taukoa kilpailijat pitävät kello 14–15.15, kunnes päivä jatkuu taas noin iltakahdeksaan asti.

– Kisaluokkia on kahdeksan, kun mukana on tosiaan myös junnut ja naiset.

Perjantaina ja lauantaina satamaan, eli niin sanottuun Kirkkorantaan, ei pääse laskemaan venettä vesille. Auvinen toteaa, että kilpailijoita on niin paljon, että sataman laituri ja ranta rauhoitetaan muutenkin heidän tiimeilleen.

– Paras paikka katsoa on Uikkalasta. Tai jos keli on hyvä ja on mahdollisuus, niin vesille katsomaan veneellä tai jetillä, Auvinen vinkkaa.

 

Ristiinan osakilpailuun lähdetään myös kovin kotiodotuksin, koska ristiinalainen Niclas Qvist johtaa omaa Runabout GP4 -luokkaansa kolmen osakilpailun jälkeen. Luokka ajetaan lauantaina kello 11 ja 15.15.

– Kuskilla on intoa ja tälle kaudelle olemme ihan eri tavalla panostaneet jetteihin. Edelliset vuodet menivät vähän fiilispohjalta mutta nyt aloimme rakentaa jettejä jo talvella ja kauden aikana olemme panostaneet niiden huoltoon ja tarkistamiseen, Auvinen kertoo.

Ristiinan osakilpailun jälkeen Qvistillä on vuorossa PM-kisat Ruotsissa.

Elina Alanne