Qvist jatkaa SM-johdossa – ensi viikolla jetit kisaavat PM-kisoissa Ruotsissa


Ristiinan lauantain kisapäivään toi haasteensa kova tuuli ja ukkosmyräkkä.

 

Vanhempi ja uudempi vesillä liikkumisen tapa kohtasivat lauantaina Pökkäänlahdella. Kilpailu jouduttiin lauantaina hetkeksi keskeyttämään rankkasateen vuoksi mutta iltapäivällä aurinko taas paistoi ja kisapäivä saatiin vietyä loppuun.

 

Ristiinalaisen Niclas Qvistin kotikisa vesijettien Runabout GP4 -luokassa sujui mallikkaasti. Ensimmäisen erän Qvist voitti ja toisessa hän ajoi kolmanneksi.

Vesijettien kisapäivään toi lisähaastetta lauantaina ollut kova tuuli ja hetkellisesti kovaksi noussut ukkosmyräkkä.

– Meidän ensimmäisessä erässä oli hirveä tuuli ja alkoi sade. Mutta siihen nähden meni hyvin, ja olin ensimmäisenä maalissa. Tällä kertaa tuulisuudesta oli minulle jopa etua. Olen harjoitellut Helsingissä merellä ajamista tuulessa ja aalloissa ja siitä oli nyt hyötyä, Qvist kertoo.

Toisessa kilpailuerässä lähtö ei sujunut täydellisesti.

– Myöhästyin lähdössä sekunnin ja sen jälkeen olin kolmantena. Päivän lopputuloksissa minulla ja ensimmäisellä kuskilla oli samat pisteet mutta toisen erän pisteet aina ratkaisevat ja niiden perusteella olin osakilpailun toinen, Qvist selventää.

 

Hän lähti viikonloppuun oman luokkansa SM-johdossa ja piti paikkansa. Ristiinassa ajettiin tänä vuonna sekä kauden 4. SM-osakilpailu että maiden yhteisen Baltic Sea series round -kiertueen 6. osakilpailu.

– Kauden viimeinen SM-osakilpailu on Lahden Messilässä. Siellä homma ratkaistaan.

Messilässä ajetaan syyskuun alussa. Kokemattomampi lajin seuraaja saattaa ajatella, että ajankohta on kesälajille syksyinen mutta Qvist kertoo, että näin ei ole.

– Keväälläkin harjoittelemme heti kun jäät on lähteneet, hän kumoaa ajatuksen kesälajista.

 

Ensi viikolla 19.–20.8. Qvist suuntaa Ruotsiin PM-kisoihin.

– Siellä on vastassa kovaa porukkaa. Jos olen top 3 -joukossa, niin on törkyhyvä.

PM-kisoihin osallistuvat myös virolaiset, jotka ovat lajissa kovia.

– Ne ajaa varmaan koko ajan, eli muuta elämää heillä ei ole. Jettejä laitetaan ja rahaa löytyy, Qvist naurahtaa.

Perjantaina Pökkäänlahdella ajetussa joukkuekilpailussa Setämiehet, eli Janne Auvinen ja Pasi Laitinen, ajoivat luokassaan kolmanneksi. Kilpailun osallistumismaksut menevät tuttuun tapaan hyväntekeväisyyteen Mikkelin keskussairaalan lastenosastolle.

Elina Alanne