Hopen joulukuusi nyt myös Ristiinassa – lahjatoiveen on kertonut jo yli 600 lasta


Lapsiperheille voi lahjoittaa uusia tuotteita Säästöhallin kautta. Toivelahjan voi viedä myös Akseliin tai Graanille. 

 

Hopen asiakasperheiden lapset saavat toivoa lahjaa. Toive kirjoitetaan palloon. Kuvassa olevat pallot ovat viime vuoden lahjatoiveita.

 

Mikkelissä jo perinteeksi muodostuneet hyväntekeväisyysjärjestö Hopen lahjatoivekuuset levittäytyvät lauantaista alkaen taas moneen eri pisteeseen. Yksi kuusista löytyy tänä vuonna Ristiinan Säästöhallista.

Hope Mikkelin tiiminvetäjä, itsekin Ristiinassa asunut Ulla Jurvanen iloitsee Ristiinan mukana olosta.

– Tosi hienoa! Ristiinan lisäksihän lahjoittaa voi tänä vuonna myös muun muassa Haukivuorella ja Savonlinnassa.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö. Se toimii 20 paikkakunnalla Suomessa. Hope Mikkeli auttaa koko Etelä-Savon alueella, eli asiakkaita on kaikkialta maakunnasta.

Hope jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille vaate- ja tavaralahjoituksia sekä esimerkiksi harrastustukea. Ympäri vuoden jaetaan kierrätystavaraa mutta joulukampanjassa otetaan vastaan vain uusia tuotteita.

– Monessa perheessä Hopen kautta tuleva lahja on se joulun ainoa lahja, niin siksi joulukampanjassa otetaan vastaan vain uusia tuotteita. Tammikuusta alkaen otamme sitten taas myös siistiä käytettyä tavaraa vastaan, Jurvanen kertoo.

 

Hopen asiakasperheet ovat saaneet toivoa lahjoja. Vapaaehtoiset kirjoittavat toiveet palloihin ja ripustavat ne kuusiin. Kuka tahansa voi hakea tällaisen pallon, ostaa siinä olevan toiveen ja palauttaa lahjan yhdessä pallon kanssa johonkin keräyspisteistä. Säästöhallin lisäksi kuusi ja lahjojen palautuspiste on esimerkiksi Prisman infopisteessä Graanilla sekä Hopen omassa tonttupajassa kauppakeskus Akselin toisessa kerroksessa.

Jurvanen kertoo, että avuntarvitsijoita tulee päivittäin lisää.

– Nyt tiistaina meillä on päälle 200 perhettä ja näissä noin 600 lasta mukana kampanjassa. Varmaan 230–250 perhettä tulee saamaan jouluapua Hopen kautta. Toimimme toki täysin lahjoittajien varassa, Jurvanen muistuttaa.

Erityistä on, että tänä syksynä yhä useampi perhe toivoo ruoka-apua. Hopen ruokakassikeräys on jo avoinna Prismassa. Keräykset jatkuvat 22.12. saakka.

 

Jurvanen iloitsee, että moni lapsi toivoo perinteisiä lahjoja.

– Askartelutavaroita, legoja, nukkeja, urheiluvarusteita… Nuoriso toivoo usein lahjakorttia johonkin liikkeeseen. Se on heistä kivempi, että pääsee itse valitsemaan. Ja jos haluaa auttaa, niin vaihtoehto varmasti löytyy, vaikka palloista ei löytyisi sopivaa.

Pallojen ulkopuolelta voi aina lahjoittaa esimerkiksi leluja, pelejä, hygieniatarvikkeita tai herkkuja.

– Ja aina kysyttyjä ovat sukat, pipot ja lapaset. Näissä vain pitää muistaa, että jouluksi uutta!

Elina Alanne

 

Lisätietoja ja Hopen Akselin pajan aukioloajat löytyvät www.facebook.com/HopeMli.