Joulu avataan lauantaina markkinoilla ja alkuillan tapahtumalla – Lue, mitä muuta Ristiinassa järjestetään ennen joulua!


Joulun odotukseen kuuluvat tapahtumat, myyjäiset, konsertit ja laulut. 

 

Saapuukohan joulupukki tänä vuonna veneellä joulun avaukseen? Kuva on vuoden 2020 tapahtumasta.

 

Joulu päästään tänä vuonna vastaanottamaan mitä todennäköisimmin usealla tapahtumalla. Joulumarkkinoita ja joulun avausta vietetään Ristiinassa lauantaina 26.11.

Joulumarkkinat levittäytyvät S-marketin pihalle kello 9–17. Paikalla on markkinakauppiaita ja muun muassa glögitarjoilu. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä LC Ristiina, Eräkokki ja S-market.

Joulun avausta vietetään kello 16 alkaen Kaukaanrannan torilla. Tapahtumassa on ohjelmaa, kuten ongintaa, lapsille sekä totta kai myös joulupukki. Osallistujille arvotaan kinkku ja tarjotaan joulupuuroa, glögiä ja pipareita. Tapahtuman järjestävät Ristiinan aluejohtokunta ja yrittäjät.

 

Joulun rauhaa -hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään Ristiinan kirkossa keskiviikkona 7.12. kello 18. Jo vuodesta 2017 järjestetty konsertti soi tänä vuonna Ristiinan lisäksi Pitäjänkirkossa ja Puumalan kirkossa.

Konserteissa laulusolisteina toimivat Tuuli Anikari, Elisa de Boer ja Pirkka Ohlis. Bändissä soittavat Matti Pasanen (kitara / taustalaulu), Pasi Möller (akustinen kitara), Pia Kontio (viulu), Niko Takala (rummut), Pirkka Ohlis (koskettimet / taustalaulu) ja Jukka Matilainen (basso). Konsertin vapaaehtoisella käsiohjelmamaksulla tuetaan alueen apua tarvitsevia seurakunnan diakoniatyön kautta.

 

Joululauluja pääsee laulamaan jo perjantaina, kun ensimmäinen Kauneimmat joululaulut -tilaisuus sulostuttaa S-marketia. Kaupassa lauletaan yhdessä kello 15.

Kauneimpia joululauluja lauletaan myös Ristiinan kirkossa sunnuntaina 11.12. kello 18, mukana on seurakuntakuoro. Hangastenmaan kylätalossa lauletaan keskiviikkona 14.12. kello 18.30. Kylätalon osoite on Parkkilantie 237. Suomenniemen kirkossa kauneimmat joululaulut kajahtavat sunnuntaina 18.12. kello 13.

Ristiinassa sunnuntaina 11.12. voi joulua fiilistellä myös joulumyyjäisillä. Koulun vanhempainyhdistys Ryhti järjestää ne koululla kello 10–13. Tapahtumassa on myös poniajelua ja talutusratsastusta koulun pihalla. Myös joulupukki vierailee myyjäisillä.

Elina Alanne