Jotain kouluun viittaavaa vai Otto von Fieandtin patsas? Nyt kerätään ehdotuksia, mitä tulisi uuden kiertoliittymän keskelle


Liikenneturvallisuutta parannetaan yhtenäiskoulun ympäristössä. 

 

Kuvan risteykseen on laadittu suunnitelma kiertoliitttymästä, jota kiertää kevyen liikenteen väylä. Puiden takana vasemmalla on Ristiinan yhtenäiskoulu.

 

Ristiinan aluejohtokunta kerää ideoita siitä, mitä voisi olla tulevaisuudessa Pietarintien, Mart-Heikkiläntien ja Otto v. Fieandtin tien risteykseen tulevan kiertoliittymän keskiympyrässä. Aluejohtokunnan puheenjohtaja Hannu Korhonen toivoo, että aluejohtokunta saisi kyläläisiltä kaikenlaisia ehdotuksia.

– Totta kai voisimme aluejohtokuntana itsekin jotain lausuntoon ideoida, mutta aina on parempi, että olisi useampia ehdotuksia ja yhteistä käsitystä.

Korhonen on kannustanut ideointiin myös Ristiinan yhtenäiskoulua, koska suunnittelussa oleva kiertoliittymä on aivan sen vieressä.

– Kiertoliittymä voisi viestiä koulunkin läheisyydestä. Muistan nähneeni Lempäälässä koulun lähellä kiertoliittymän, jossa on isoja, pitkiä kyniä. Se kertoo heti autoilijalle, että nyt on koulu lähellä. Varoittelee varovaisuuteen, Korhonen miettii.

Ehdotuksia voi lähettää Korhoselle helmikuun loppuun saakka. Kaupunki on pyytänyt aluejohtokunnalta mielipidettä asiasta. Katusuunnitelmaehdotuksessa todetaan, että paras tulos keskiympyrässä saavutetaan yleensä selkeällä toteutuksella, joka vaatii mahdollisimman vähän huoltoa tai ylläpitoa.

 

Kiertoliittymän lisäksi myös Mäkitie–Kristiinantien risteykseen on suunnitteilla muutoksia. Molempien kohteidenkatusuunnitelmaehdotukset ovat parhaillaan nähtävillä Mikkelin kaupungin nettisivuilla. Niistä voi antaa siellä web-lomakkeella palautetta 15. tammikuuta saakka. Kummankaan hankkeen rakentamisajankohdasta ei ole vielä tehty päätöksiä. Rakentamisen aloittamisesta tiedotetaan aikoinaan erikseen.

Pietarintien, Mart-Heikkiläntien ja Otto v. Fieandtin tien risteykseen suunnitellaan kiertoliittymää, jonka yhteyteen rakennetaan kevyen liikenteen väylät liittyville kaduille. Kevyen liikenteen väylä on kolme metriä leveä ja kiertää kiertoliittymän. Kaavamuutoksessa ei lisätä rakennusoikeutta voimassa olevaan asemakaavaan nähden, mutta olemassa olevan erillispientalojen korttelialueen maksimikerroslukua on nostettu kahteen kerrokseen.

Mäkitiellä liikenneturvallisuutta parannetaan Kristiinantien risteyksessä. Liittymäaluetta korotetaan kahdeksan senttimetriä ja sen liikennemerkkejä myös parannetaan. Suunnitelmaan kuuluu myös jalankulkijoiden parempi liikkuminen, kun pientaretta levitetään Kristiinantien osalta.

Elina Alanne

 

Ehdotuksia kiertoliittymästä voi lähettää Hannu Korhoselle 28.2.2023 saakka osoitteeseen hannu27.korhonen@gmail.com.