Lauantaisauna kutsuu! Peräkärrysauna lämpiää satamassa


Ristiinan Rinkan talvitapahtumassa on myös ohjelmaa koko perheelle. 

 

Sen verran täytyy saunojilla olla rohkeutta, että huuhtoutumassa pitää käydä avannossa, tuumaa Ristiinan Rinkan Eeva Tuominen.

 

Peräkärrysauna lämpiää lauantaina Pökkäänlahden rannalla vierasvenesatamassa.

– Sen verran täytyy saunojilla olla rohkeutta, että huuhtoutumassa pitää käydä avannossa, tuumaa Ristiinan Rinkan Eeva Tuominen.

Ristiinan Rinkka ry ja Talonrakennus Pitkänen Oy järjestävät lauantaina uudenlaisen talvitapahtuman, jossa sekä saunotaan että on muuta ohjelmaa. Pitkänen tuo vierasvenesatamaan Rinkan talviuintipaikan läheisyyteen kolme peräkärrysaunaa, joista yksi on tapahtuman ajan lämpimänä.

Rinkkalaiset esittelevät uintipaikkaa ja samalla voi vaikka ryhtyä talviuimariksi.

– Noin 250 käyntikertaa kuukaudessa meillä on avannossa nykyään. Se on koko ajan lisääntymään päin. Normaalistihan uintikopin avaimen saa minun kauttani mutta lauantaina se onnistuu kätevästi myös tässä tapahtumassa, Tuominen vinkkaa ja korostaa, että tapahtuma on kaikille avoin, eli saunomaan saa tulla, vaikka ei olisi aikeissa ryhtyä talviuimariksi.

Saunapäivän idea tuli Talonrakennus Pitkäseltä. Peräkärrysaunat ovat yrityksen omaa tuotantoa.

– He harmittelivat, että eivät ehtineet aiemmin olleeseen Rinkan avointen ovien päivään mukaan ja siitä lähti ajatus tällaisesta tapahtumasta, joka on sitten paisunut moniin suuntiin. Innolla moni on ottanut tapahtuman vastaan, kun Talviriehaa ei tänä vuonna ole, Tuominen sanoo.

 

Tapahtuma-aika on lauantaina kello 12–18. Kello 12 alkaa Navin korttelirastit, joiden lähtö ja maali on kirkonmäen ja vanhan kunnantalon piha-alueella. Jo kello 11 alkaen korttelirastien alkuun saakka Liisa Irene Särkkä vetää lämmittelyjumppaa päiväkodin pihamaalla.

Talviuintipaikalla olevien saunojen lisäksi kotalaavulla on erilaista ohjelmaa. Rinkkalaiset pitävät siellä tulia koko tapahtuman ajan, joten omia eväitä voi paistaa ja nauttia laavussa. Paikalla on myös kahvio.

– Lauantaille lupaa lumisadetta, joten lumiukkomuoteilla saa hyvin tehtyä lumiukkoja. Lisäksi laavulla voi testata lumikenkiä. Lapsille on myös perinneleikkejä ja muuta ohjelmaa, Tuominen sanoo.

Myös Ristiinan kehittämisyhdistys Hönkä ry on paikalla kertomassa toiminnastaan.

Tapahtumaan tullessa autot kannattaa jättää päiväkodin, kirkon tai Säästöpankin talon pihaan. Vierasvenesatamaan ei suositella autoilla ajamista.

Elina Alanne

 

Saunapäivä-talvitapahtuma la 18.2. kello 12–18 vierasvenesatamassa (Brahentie 55) ja kotalaavulla.