Salibandymiehet nousivat nelosdivariin – Eetu Ripatti kauden tehokkain


Tavoitteeksi asetettu sarjanousu toteutui. 

 

Nousun viikonloppuna Pyhtäällä saavuttanut ristiinalaismiehistö yhteiskuvassa. Kuva: Jarmo Olkkonen

 

Ristiinan Urheilijoiden miesten salibandyjoukkueen nousukarsintapelit tuottivat toivotun tuloksen. RiU:n joukkue hoiti oman leiviskänsä viime viikonloppuna Pyhtäällä voittamalla Kotkan Reippaan lukemin 4-1. Näin tällä kaudella vielä Kaakkois-Suomen 5-divisioonassa pelannut ristiinalaisryhmä nousee ensi kaudeksi sarjaporrasta ylemmäksi 4-divisioonaan.

Tällä kaudella RiU sai kasattua sarjaan varsin hyvän miehistön, ja tavoitteeksi asetettiinkin nousu ylempään sarjaan. Suora sarjanousu lohkovoiton myötä jäi haaveeksi, kun RiU joutui tyytymään lohkonsa kakkossijaan, mutta nousu onnistui nyt siis karsintapelien kautta.

– Meillä oli peli selvä jo yhden ottelun jälkeen. Eli kun se klaarattiin, niin nousu oli selvä. Pelattiin hyvä peli ja erityisesti jäi mieleen myös hyvä tuomarityöskentely, kun tuomarit pitivät pelin hyvin hyppysissä, kertailee RiU:n Jarmo Olkkonen.

 

Nousun varmistaneessa pelissä ristiinalaisista maalinteossa onnistuivat Erno Ripatti, Jarmo Olkkonen sekä kahdesti verkkoa venyttänyt Pasi Puhakka. Peli KoRe:a vastaan oli selvästi RiU:n hallintaa, sillä RiU keräsi pelissä kaikkiaan 21 laukausta vastustajan maalia kohden, kun KoRe:n vastaava luku oli seitsemän.

Koko kauden tehomiehenä RiU:sta hääräsi tutusti Eetu Ripatti 40 tehopisteellään (16 maalia + 24 syöttöä). Seuraavaksi tehokkaimmat ristiinalaiset olivat Jarmo Orava (15+6) sekä 20 tehopisteeseen yltäneet Elias Muinonen (13+7), Eetu Skippari (12+8) ja Pasi Puhakka (9+11).

Vielä ei ole tarkemmin tietoa vastustajista ensi kaudelle, kun ilmoittautumiset sarjaan tehdään kesän aikana.

– Hyvin pitkälti varmasti tässä Kaakkoi-Suomen alueella liikutaan edelleen, Savonlinna-Imatra-Kotka -akselilla. Innolla odotetaan uutta sarjatasoa. Pelit tulee olemaan vähän tiukempia, mutta uskotaan kyllä että sielläkin pärjätään, Olkkonen summaa.

Niko Takala