”Täällä on tosi syvä rauha” – ristiinalaismökki hurmaa televisiossa


Ristiinalaisen kolumnistin Veera Kinnusen mökkiä kehuttiin kodikkaaksi ja erityisesti sen paikka sai tuomareilta kehuja. 

 

Veera Kinnunen kertoi kolumnissaan huhtikuussa, että totesi jo mökkikaupoilla puolisolleen Jussille, että hän haluaa mökin olevan vielä siinä kunnossa, että se kelpaisi Suomen kaunein koti: Kesämökit -ohjelmaan. Tänä keväänä nähtävä jakso kuvattiin viime kesänä. Kuva: MTV

 

Suomen kaunein koti -ohjelman Kesämökit-kaudella oli tänä vuonna mukana myös ristiinalaismökki. Mökki ei kuitenkaan selvinnyt kilpailussa jatkoon. Ristiinalaismökki oli yksi kolmesta ”pieni on kaunista” -teemaisen jakson kohteista. Jakso nähdään televisiossa torstaina 11. toukokuuta mutta se on jo katsottavissa MTV:n Katsomo-palvelussa.

Ohjelmassa tuomarit Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen kiertävät kolmekymmentä erilaista kesäkotia eri puolilla Suomea. Ristiinalaismökin kanssa samassa jaksossa oli kesäpaikat Porvoosta ja Myrskylästä. Näistä Myrskylässä sijaitseva mökki meni jatkoon kymmenen finalistin joukkoon.

Tuomarit kehuivat ristiinalaismökkiä muun muassa siitä, että siellä on kaikki, mitä perinteiseltä mökiltä odottaa.

Sumari kertoi tykkäävänsä pienistä mökeistä ihan lähtökohtaisesti. Hän arvostaa sitä, että niitä säilytetään ja kehui myös ristiinalaismökkiä siitä.

– Tuntuu hyvältä, ettei hävitetä, vaan muokataan vanhaa, Sumari toteaa jaksossa.

Hän kehui myös mökin tunnelmaa tosi kodikkaaksi ja siellä vallitsevan syvän rauhan.

Rainio ja Pennanen kehuivat erityisesti mökin sijaintia kallion katveessa ja tonttia upeaksi.

 

Ristiinalaismökin matkaa on jo aiemmin seurattu Ristiinalaisessa, koska yksi sen omistajista on Veera Kinnunen, joka kirjoittaa kolumneja lehteen. Kinnunen kertoi ohjelmaan osallistumisesta myös 23. maaliskuuta Ristiinalaisessa julkaistussa kolumnissaan.

Kauden voittaja selviää päätösjaksossa, joka nähdään torstaina 6. heinäkuuta. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joka alkaa, kun kaikki mökit on esitelty. Voittaja saa palkinnoksi 10 000 euroa uusien sisustusunelmien toteuttamiseen.

 

Juttua muokattu pe 5.5. kello 17.40. Jakso nähdään televisiossa 11.5., ei tällä viikolla niin kuin jutussa ensin luki. Jakso on jo katsottavissa netissä.