Pelaajat eivät riittäneet – RiPa luopui sarjapaikasta


Ristiinan Pallo joutui luopumaan sarjasta, kun vieraspeli Ruokolahdella jäi väliin. Pelaajille pyritään löytämään uudet pelipaikat Kissojen edustuksesta tai juniorijoukkueesta.

 

RiPan taival jalkapallon Palloliiton itäisen alueen Nelosessa sai tylyn päätöksen. Joukkueella ei riittänyt pelaajia, joten keskiviikkona luovutetun ottelun jälkeen sen oli luovuttava myös sarjapaikasta. Kuva kauden viimeiseksi jääneestä pelistä viime viikon keskiviikolta. Kuva: Niko Takala

 

Ristiinan Pallon miesten edustusjoukkueen piti pelata eilen keskiviikkona Palloliiton itäisen alueen Nelosessa vierasottelu RPS Lionsia vastaan Ruokolahdella. Peli kuitenkin jäi väliin, kun joukkue teki päätöksen, että vajaalla miehityksellä peliä ei lähdetä pelaamaan. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että joukkue suljetaan sarjasta pois, sillä Palloliiton säännöt eivät salli luovutuksia.

– Tässä tehtiin monta päivää ja oikeastaan yötäkin töitä sen eteen, että olisi saatu joukkue kasaan. Tästä huolimatta meillä olisi ollut lähdössä reissuun vain kahdeksan pelaajaa ja maalivahti, harmittelee toisena valmentajana tällä kaudella RiPassa toiminut Mikko Suihkonen.

RiPa pelasi tällä kaudella Mikkelin Pallo-Kissojen organisaation alla. Alkuperäisenä ajatuksena oli nimenomaan se, että Kissojen ja RiPan yhteistyön myötä olisi turvattu pelaajien määrä sekä MiPK:n Kolmosessa että RiPan Nelosessa pelaaville joukkueille.

– Käytiin tuossa Pöyryn Tuomon (MiPK:n toiminnanjohtaja) kanssa meidän pelaajalistat läpi, niin käytännössä meillä on kahteen joukkueeseen vain parikymmentä nimeä. On tietysti selvää, ettei tuo määrä riitä kahteen joukkueeseen, varsinkin kun peleissä on aina ylemmästä alempaan sarjaan viikon karenssiaikakin, Suihkonen toteaa.

– Kyllähän tätä Ruokolahden peliä nyt mietittiin tarkkaan, että olisiko kuitenkin lähdetty vajaalla pelaamaan. Mutta kun ongelma on ollut jo kauden ensimmäisistä peleistä alkaen. Sitten tuli vielä pari loukkaantumista, jotka vaikeuttivat tilannetta entisestään. Nyt olisi vain tekohengitetty asiaa, kun ei meillä ollut mitään näkymää siitä, että tilanne olisi parantunut.

 

Kissojen toiminnanjohtaja Tuomo Pöyry toteaa Länsi-Savon (8.6.2023) haastattelussa, että nyt ilman joukkuetta jääneille pelaajille pyritään löytämään pelipaikka Kissojen organisaatiosta. RiPan riveissä on ollut mukana 16-17-vuotiaita pelureita, jotka ikänsä puolesta mahtuvat vielä MiPK:n P17-joukkueeseen. Aikuispelaajille tarjolla on Kissojen edustusjoukkue.

Ristiinassa on nyt ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin tilanne, jossa pitäjässä ei ole aikuisten edustustason joukkuetta. RP-82 aloitti toimintansa vuonna 1982, ja myös FC Ristiinalla oli vuosien saatossa miesjoukkue Palloliiton sarjoissa. Nämä seurat yhdistyivät vuodelle 2000 Ristiinan Palloksi, josta lähtien sekä aikuis- että junnufutis Ristiinassa on ollut RiPan alaisuudessa.

Seuraavalle kaudelle Ristiinan Pallon on mahdollista aloittaa miesten sarjapelit Itäisen alueen alimmasta sarjasta, joka tällä hetkellä alueella on Vitonen. Miesten joukkueen sarjasta luopuminen ei vaikuta RiPan junioritoimintaan.

 

Niko Takala