Varkaantaipaleella meneillään loistokesä


Kesäravintola Varkaantaipaleen yrittäjänä toimiva Sampo Heiskanen on jo tässä vaiheessa kesää tyytyväinen mies.

 

Varkaantaipaleen yrittäjä Sampo Heiskanen on kesäravintolan kauteen äärimmäisen tyytyväinen. Hän toivoo vielä loppukesälle ”edes kohtuullisia” kelejä, jotta koko kesälle voisi antaa napakympin.

 

– Kyllä uskaltaa selkeästi sanoa jo tässä vaiheessa, että kesä on ollut loistava! Totta kai minulla tiettyjä odotuksia oli paikan osalta, ja kyllä ne ovat aika lailla täyttyneet, Heiskanen myhäilee Varkaantaipaleen kesäterassilla kahvikupposen äärellä.

Kelit ovat luonnollisesti suuressa roolissa kesäpaikan kauden onnistumisessa. Tämäkin kesä on ollut välillä viileä ja sateinen ja viime viikkojenkin lämpimät kelit ovat saaneet kyytipojakseen epävakaista säätä välillä rankkoinekin kuuroineen.

– Jossain vaiheessa alkukesää sitten päätin, että ei taida hermot kestää säätiedotusten katsomista! Kun eihän ne kelit siitä mihinkään muutu, vaikka kuinka jännittäisi ja tuskailisi! Heiskanen naurahtaa.

– Mutta ei se tunnelmaa vie, vaikka olisi huonompikin keli. Esimerkiksi ensimmäinen meidän Pauliina Hintsasen vetämistä terassikaraokeista jouduttiin vetämään kovan sateen vuoksi sisällä, mutta ai että mikä meno oli!

 

Kun kesän sesonkipaikasta puhutaan, niin luonnollisesti kova menekki on ollut erilaisilla juomilla sekä jäätelöllä. Yrittäjä Sampo Heiskanen sanoo, että näiden lisäksi ruuan menekki on suorastaan yllättänyt.

– Esimerkiksi lounas on ollut tosi tykätty, sitä on mennyt hienosti. Arkisin meillä on pari päivää sama ruoka ja sitten viikonvaihteessa on tarjolla rosvopaistia, Varkaantaipaleella kun ollaan, Heiskanen virnistää.

Kaikkein kiireisimpänä hetkenä, eli juhannuksena, Varkaantaipaleessa oli töissä yli 10 henkeä vapaaehtoiset auttajat mukaan laskettuna. Normaali kesäarki pyörii kanavalla noin seitsemän tekijän voimin.

– Mukana on ihan tänne palkattuja uusia tekijöitä sekä sitten minulle jo ennestään tuttuja, myös lounaskahvila Katriinassa sekä ravintola Kivijalassa yrittäjänä toimiva Heiskanen ynnää.

 

Ensimmäinen kesä on ollut luonnollisesti myös oppimisen ja pohtimisen paikka. Heiskanen sanookin, että ensi kesää ajatellen on jo jonkun verran ajatuksia muhimassa.

– Terassille olisi hyvä saada toinen juomien myyntipiste. Ja ulkona voisi olla myös jäätelönmyyntiä, näin saataisiin homma pyörimään jouhevammin.

– Ja vaikka nytkin on tapahtumia monenlaisia, niin niitä olisi tarkoitus vielä enemmän ottaa. Varsinkin bändejä, jotta saataisiin tuota hallia hyödynnettyä paremmin, yrittäjä pohtii.

Loppukesästä hallitila on käytössä muutamina bändi-iltoina, jotka päättyvät kunnon rock ’n’ rollin räimeeseen, kun lauantaina 26.8. Venetsialaisissa kausi Varkaantaipaleella päättyy vilkkaaseen ohjelmaan sekä Turo’s Hevi Geen keikkaan. Tapahtumaa on luvassa jo tämän viikon lauantaina, kun päivällä ohjelmassa on Janne Auvisen meklaroima huutokauppa ja illalla musiikista vastaa trubaduuri Jari Valjakka.

 

Oheispalveluina pizzajettiä ja kanootinvuokrausta

 

Varkaantaipaleen kesäravintolan ”kylkeen” on saatu jo tälle kesälle mukavasti myös toinen toisiaan tukevia palveluita. Heikki Väisäsen kipparoima Rib-Saimaa -vene ajaa risteilyitä ja tilausajoja tänä kesänä osin Varkaantaipaleelta käsin. Väisänen tarjoaa palveluna myös pizza-jetti -kuljetuspalvelua, eli hän kuljettaa Varkaantaipaleelta tilattuja pizzoja asiakkaille vaikkapa mökeille.

 

Heikki Väisäsen palveluvalikoimaan kuuluu pizzojen kuljettaminen vesijetillä. Muina palveluinaan hän tarjoaa risteilyjä ja tilausajoja Rib-veneellä.

– Muutamana päivänä niitä olen ajellut. Mitään vakituista päivystystä tässä ei ole, mutta aina kannattaa kysyä sekä tsekata Rib-Saimaan verkkosivut sekä Facebook, niin saa ajan tasaista tietoa. Aina kun olen paikalla tässä tai tuossa ihan lähellä sijaitsevalla mökilläni, niin palvelu on saatavilla.

– Tässä Varkaantaipaleella ollaan lähipäivistä ainakin pe 21.7. sekä sitten ma 24.7., ke 26. ja to 27.7. Mutta muinakin päivinä voi tosiaan kysyä. Ja jos on mitä vaan ideoita vesikuljetuksiin liittyen, niin kannattaa ehdottaa ja tiedustella! Väisänen rohkaisee.

Varkaantaipaleelta voi myös vuokrata kanootteja ja kajakkeja. Korppivuori Adventures ja Mikael Torppa on aiemmin toiminut lähinnä Otavasta käsin, Puulalla.

– Nyt sitten ollaan myös täällä. Päätuote ovat nuo melontavälineet, mutta kauttani järjestyy käytännössä kaikki retkeilyvälineet makuupusseja myöten.

Torppa ohjeistaa, että välineiden varaus ja maksaminen tapahtuu korppivuori.fi -verkkosivujen kautta. Välineet saa ja ne tulee palauttaa ravintolan avoinnaoloaikojen puitteissa.

 

Mikael Torppa (lähinnä kameraa) pyörittää Varkaantaipaleessa kanoottien ja kajakkien vuokrausta.

 

Lisätietoja:

varkaantaipale.fi

ribsaimaa.fi

korppivuori.fi

 

Niko Takala