Koulu kyläläisten käytössä Suomenniemellä – sopimus voimassa nyt vuoden loppuun


Käenjälki ry vuokraa tiloja ja vuoroja koululta. 

 

Suomenniemen koulu lakkautettiin vuoden 2023 kevääseen.

 

Mikkelin kaupunki ja suomenniemeläinen kehittämisyhdistys Käenjälki ry solmivat käyttövuokrasopimuksen Suomenniemen koulukiinteistöstä. Sopimus on nyt voimassa tämän vuoden loppuun saakka. Käenjälki ry:n tarkoituksena on turvata koulun liikuntasalin käyttömahdollisuus pitäjän seuroille ja asukkaille.

– Voimme tarjota nyt vuoroja suurin piirtein samaan hintaan kuin ne aiemminkin olivat. Siellä pyörii jo useita samoja vuoroja kuin on ollut vuosikausia, eli lentopalloa, sählyä, Eläkeliiton toimintaa ja kansalaisopisto aloittaa syyskuussa, Käenjäljen sihteeri Antti Pakarinen kertoo.

Myös yksityishenkilöt voivat varata liikuntasalin omaan käyttöönsä. Salissa voi pelata esimerkiksi sulkapalloa.

– Muutama yksityinen sulisvuoro jo onkin mutta niitä olisi kiva saada vielä lisääkin, Pakarinen sanoo.

Käenjälki ry:n käyttövuokrasopimus kattaa koko koulukiinteistön, joten myös muiden tilojen vuokraamista voi tiedustella Pakariselta.

– Voimme näistä hyvin joustavasti sopia. Siellähän on muun muassa teknisen työn luokka, jossa on kiinteät puruimurit paikallaan. Kaikki irtonainen luokan välineistö siirtyi muille kouluille, eli mitään työkaluja ei ole, Pakarinen kertoo.

Suomenniemen koulu lakkautettiin viime kevääseen. Kaupungin tavoitteena on Pakarisen käsityksen mukaan edelleen päästä koulukiinteistöstä eroon, eli se tullaan todennäköisesti jossain vaiheessa laittamaan myyntiin.

Käenjälki ry selvittää syksyn aikana, olisiko Suomenniemellä mahdollisuutta ja intoa kiinteistön omistamiseen.

– Olemme viritelleet hanketta, jossa selvitämme tätä asiaa. Siinä on monta selvitettävää kysymystä, koska kiinteistö tarvitsee muun muassa lämmitysmuotoremontin. Pitää selvittää, saisiko siihen investointitukia. Lisäksi pitää laskea käyttökustannukset ja verotukselliset asiat. Ja totta kai pitää selvittää sekin, että löytyykö ihmisiä sitoutumaan asiaan, Pakarinen sanoo.

Elina Alanne

 

Suomenniemen entisen koulun tilojen käyttöä voi tiedustella Käenjälki ry:ltä, sihteeri Antti Pakarinen, puh. 040 705 1764.