Päiväkodin muutto lähestyy


Ristiinan päiväkoti muuttaa uusiin tiloihin heti vuoden vaihteen jälkeen. Päiväkodin väki vetosi lasten huoltajiin, jotta muutto saataisiin jouhevasti maaliin.

 

Ristiinan uusi päiväkoti on valmistunut ripeällä tahdilla. Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen esitteli rakennustöiden edistymistä Ristiinalaiselle syyskuun lopulla. Kuva: Elina Alanne

 

Ristiinan vauhdilla rakennettu uusi päiväkoti (ks. lisää esim. Ristiinalainen 12.10.2023) valmistuu suunnitellussa aikataulussa. Tämän hetken tiedon mukaan päiväkotiryhmät pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin heti tammikuussa, viikoilla 2 ja 3. Täysin uusien tilojen lisäksi päiväkotiryhmiä jää myös muutama vuosi sitten rakennettuun ”Helmitaloon” sekä ”Paviljonkiin”, joka on päiväkotialueelle aiemmin tuodun väliaikaistilan rungolle rakennettu tila.

Päiväkodissa hoidossa olevien lasten huoltajille tuli Daisy-järjestelmän kautta viime viikon perjantai-iltapäivällä viesti, jossa toivotaan, että lapset olisivat mahdollisuuksien mukaan kotona mahdollisimman paljon jo juuri ennen vuoden vaihdetta, sekä etenkin viikoilla 2 ja 3.

Kaikkien Ristiinan päiväkodin varhaiskasvattajien nimissä allekirjoitetussa viestissä todetaan muun muassa seuraavasti:

”Viikoilla 2 ja 3 henkilöstö joudutaan jakamaan osa muuttamaan ja osa hoitamaan lapsia. Tämän vuoksi toivomme, että perheet pystyisivät pitämään lapsiaan mahdollisimman paljon kotihoidossa/isovanhemmilla/kummeilla/kavereilla tai muilla omilla hoitotahoillaan päivystys- ja muuttoviikoilla. Muiden hoitotahojen avulla saisimme henkilöstön ansaitsemilleen lomille ja tämän jälkeen muutot tehtyä mahdollisimman sujuvasti.”

 

Ristiinan päiväkodin johtaja Jaana Vartiainen kuvailee vuoden vaihteessa edessä olevia viikkoja ”jossain määrin kaoottisiksi”.

– Tässä nyt parin asian summana joudutaan vähän hankalaan tilanteeseen. Rakennustyöt päästiin aloittamaan muutamaa viikkoa myöhemmin kuin oli tarkoitus, joten nyt myös muutto on luonnollisesti muutaman viikon myöhemmin.

– Alun perin uuden päiväkodin luovutus piti olla joulukuun ensimmäisenä päivänä. Nyt suunniteltu luovutuspäivä on 20.12. Nyt kun vuodenvaihteessa henkilökunnan pitää vielä saada pidettyä lomiaan pois, niin se aiheuttaa lisäpähkäilyä, Vartiainen summaa poikkeustilanteeseen johtaneita tekijöitä.

Vartiainen sanoo, että henkilökuntaa joudutaan käyttämään muutossa etenkin siihen, että uuteen päiväkotiin siirrettävät tavarat päätyvät suoraan oikeille paikoille ja että henkilökunta tietää missä ne ovat.

– Tässä vielä selvitellään, että olisiko mahdollista käyttää ulkopuolista apua tavaroiden siirrossa. Sinänsä se tavaran määrä ei ole kauhean suuri, sillä nykyisestä päätalosta siirretään uusiin tiloihin vain vähän tavaraa. Nekin kaikki menee puhdistuksen kautta.

Päiväkodin muuton käytännön asioista pidetään Vartiaisen mukaan vielä palaveria ensi viikon aikana, jolloin suunnitelmat vielä tarkentuvat.

– Onhan tämä nyt hieman tällaista palapeliä, tetristä, dominoa tai miksi peliksi tätä nyt haluaa kutsua! Mutta onneksi tiedossa on se, että sitten tammikuun puolen välin tienoilla ollaan uusissa tiloissa ja saadaan toiminta käyntiin.

 

Niko Takala