Heimari herää kesäksi – Alangot tarttuivat kesäpestiin


Majoitustilan tarve sai Löydön Kartanon yrittäjät laajentamaan. 

 

Heikki ja Aila Alanko tulivat tulokseen, että kerta he ovat kesäisin joka tapauksessa koko ajan töissä, niin he voivat ottaa pyörittääkseen myös Heimarin toiminnot ensi kesänä. Arkistokuva.

 

Hotelli Heimarin toimintaa pyörittää ensi kesänä Löydön Kartanon yrittäjät. Kesäkuun alusta elokuun puoliväliin yritys vastaa ravintola- ja majoitustoiminnasta sekä muun muassa rantasaunojen vuokraamisesta. 

Espanjasta tavoitettu yrittäjä Heikki Alanko kertoo, että suurin syy siihen, miksi he päättivät laajentaa myös Heimariin, on majoitustilan tarve. Heimari ei ollut avoinna viime kesänä. 

– Meillä on rajalliset omat tilat ja hetkittäin heinäkuussa oli tilanteita, että asiakkaita riittäisi mutta seudulla ei ollut tilaa heille, Alanko kertoo. 

–Mietimme, että me olemme joka tapauksessa kesäisin ympärivuorokautisesti töissä, niin miksemme olisi niin vielä enemmän, Alanko naurahtaa viitaten itseensä ja puolisoonsa Aila Alankoon

Hän muistuttaa, että Mikkelin seudulla totuus on se, että matkailuyrityksissä tili tehdään kesäsesongin aikaan.

 

Kylmiltään Alangot eivät Heimariin hyppää. 

– Olemme tehneet siellä nyt uusien omistajien aikaan monia tilausravintolakeikkoja. Siitä se ajatus lähti kääntymään, että voisimme tehdä enemmänkin ja pyörittää koko hotellia. 

Alanko kertoo, että kaikki suunnitelmat ovat vielä hyvin alkuvaiheessa. Esimerkiksi ravintolan ruokalistoista tai aukioloajoista ei ole vielä päätöksiä. 

– Ihan ensimmäisenä täytyy saada hotellin sähköinen varausjärjestelmä toimimaan mahdollisimman pian ja hotelli näkymään esimerkiksi booking-sivustolla. Ilman suomen lisäksi englanniksi toimivaa varausjärjestelmää ei saa näkyvyyttä esimerkiksi Visit Finlandin kautta, Alanko selventää. 

Kesällä juhlatilaisuuksia voi järjestää yrityksen kautta sekä Löydön Kartanossa että Heimarissa. Alanko kertoo, että Löydön Kartanossa on häävarauksia mutta kalenteriin myös edelleen mahtuu. 

– Kaiken kaikkiaan se muuttui koronavuosien aikana, että enää häitä ei varata kahta vuotta etukäteen. Sykli muuttui lyhyemmäksi. Saman huomaa myös suomalaisten majoitusvarauksissa, että niitä ei tehdä niin paljoa etukäteen. Ulkomailta varaukset tulevat aiemmin kuin suomalaiset varaavat. 

 

Heimarin omistavan St Michel Resort Oy:n toimitusjohtaja Harri Sjögren iloitsee, että alueen toiminnoille löytyi yrittäjä ensi kesäksi. 

– Tosi tärkeää, että saadaan sinne palveluja kesäksi. Tätä on moni odottanut. Totta kai se on myös kiinteistölle tärkeää, että sitä käytetään, Sjögren toteaa ja lisää, että täysin tyhjillään tienoo ei ole ollut talvellakaan. 

– Siellä on nytkin kurssitoimintaa, eli tilat ovat hyvin käytössä. 

Alueelle laaditusta ranta-asemakaavasta valitettiin Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Sjögren toteaa, että omistajayhtiötä ei yllättänyt, että kaava-asioissa aina kestää. Kiinteistökehitysyhtiö odottaa nyt kaava-asian ratkaisua rauhassa. 

– Mitään tarkempia suunnitelmia jatkosta ei kannata tehdä ennen kuin alueella on kaava. 

Vieläkö omistajalla riittää uskoa alueen kehittämiseen?

– Riittää, totta kai! Sjögren vakuuttaa. 

Elina Alanne