Siltaremontti etenee – uusi kulku Uikkalaan on valmis huhtikuussa


Uusiksi menee lähes kaikki. 

 

Uikkalaan pääsee ensi kesänä käpöttelemään uusittua siltaa pitkin. Sillasta menee uusiksi alimpia tukipuita ja pohjaan meneviä osia lukuun ottamatta kaikki.

 

Ristiinan uimalaan, eli tuttavallisemmin Uikkalaan kulkevaa siltaa on remontoitu alkuvuoden aikana. Remppaa tiistaina tekemässä olleet Mika Hotokka ja Miina Väätäinen Viherpalvelut Hyvönen Oy:stä kertovat, että valmistavat työt alkoivat jo viime vuoden puolella.

– Sisätiloissa tehtiin esimerkiksi noita kansilautoja ja muita mitä saatiin siellä helpommissa oloissa valmiiksi tehtyä, Hotokka sanoo.

Painekyllästettyä puutavaraa laituriin menee melkoisesti, onhan sillalla pituutta useampi kymmenen metriä. Uusiksi menee kaikki muu puutavara, paitsi aivan alimmat tukipuut sekä pohjaan menevät pilarit.

– Tammikuun alkupuolella aloitettiin tässä paikan päällä purkutöillä. Sen jälkeen on ollut sitten purkua ja uuden tekemistä vähän limittäin, Hotokka ja Väätäinen kertovat.

– Totta kai meillä työsuunnitelma on, mutta onhan tässä joutunut myös jonkun verran soveltamaan, kun yli 40 vuotta vanhaa rakennelmaa korjataan. Oikaisuja on saatu tehdä ihan reilusti, vaikka eihän tästä toki ihan luotisuoraa saa! Hotokka virnistää.

Nyt päällisosiltaan puretun sillan rakensivat sillassa olleiden merkintöjen mukaan 80-luvun alkupuolella Kymen jääkäripataljoonan pioneerit.

Suunniteltu aikataulu remontin valmistumiselle on huhtikuun puolen välin tienoilla.

– Ja kyllä se siinä hyvin lähellä on. Joitakin työvaiheita vielä passaillaan vähän kelien mukaan. Esimerkiksi tämä saaren puoleinen pää on maahan menevien osien kohdalta vielä niin jäässä, ettei ole järkevää ryhtyä niitä rymyämään.

Niko Takala