Ristiinan Urheilijoiden lentisnaiset pronssille


Koko joukkue on mennyt kauden aikana pelillisesti eteenpäin.

 

RiU:n naisten joukkue ylsi kolmanneksi lentopallon Itä-Suomen alueen kolmossarjassa. Kuva on otettu tammikuun kotipeleistä Ristiinan koululta.

 

Ristiinan Urheilijoiden naisten joukkue saavutti lentopallon Itä-Suomen alueen kolmossarjassa kolmannen sijan. Sarjan neljän parhaan joukkueen kesken pelattiin finaaliturnaus viime lauantaina Siilinjärvellä.

RiU kohtasi ensin omassa välierässään kotijoukkueen ZZ-Naiset. Ensimmäisessä erässä hieman loukkaantumisista ja sairasteluista kärsinyt RiU oli täysin vastaantulija, ja ZZ-Naiset veivät erän tylysti 25-10. Toiseen erään RiU teki hieman pelipaikkamuutoksia, ja tästä sisuuntuneena onnistui voittamaan erän 25-22. Kolmas ja ratkaiseva erä oli ristiinalaisesta näkökulmasta jälleen valitettavan selkeästi emäntien hallintaa, kun eräluvut kirjattiin ZZ-Naisille 15-4.

Pronssiottelussa RiU:n vastustajaksi tuli kuopiolainen Wänäri, jolle RiU oli runkosarjassa kärsinyt kaksi tappiota. Haastajan asemasta otteluun lähtenyt RiU pystyi kuitenkin vääntämään itselleen erittäin tiukan ottelun kaksi erittäin tiukkaa erää, ja vei ottelun 2-0 (25-23, 26-24). Varsinkin toisen erän kääntäminen voitoksi vastustajan 19-23 ja 21-24 -johtolukemista oli hieno temppu.

 

Joukkueen valmentaja Vesa Rovio on kauden lopputulokseen kovin tyytyväinen, vaikka hän sanoo joukkueen tavoitteen olleen ja olevan muualla kuin mitaleissa.

– Totta kai pronssin saavuttaminen tuntui mukavalta. Sarjassa oli kuitenkin joukkueita, joissa on erittäin kovan tason pelaajia.

– Lähtökohtaisesti meillä on kuitenkin ollut tavoitteena pelin ja pelaajien kehittäminen. Tässä ollaankin menty kauden aikana aimo harppauksin eteenpäin. Monella nuorella pelaajalla on esimerkiksi puolustuspelaaminen ja pelinlukutaito kehittynyt merkittävästi viime vuodesta, Rovio sanoo.

Hänen mukaansa kaikessa toiminnassa ja tekemisessä on menty ilon ja hauskuuden kautta, vaikka totta kai sinällään asioita tosissaan on opeteltukin.

– Lähtökohta oli, että meillä oli viime vuonna nuoria, lukioikäisiä pelaajia, joilla ei ollut joukkuetta. Saatiin mukaan muutama hieman kokeneempi pelaaja, ja on saatu hyvä henki päälle joukkueeseen. Ja se on kantanut hyvin. Ja totta kai, kun on tullut menestystäkin, niin se on taas ruokkinut itseluottamusta, Rovio kuvailee positiivista kehää, johon joukkue on päässyt.

 

Onnistujista puhuttaessa valmentaja haluaa nostaa esiin koko joukkueen. Jokaiselle pelipaikalle on löytynyt tasaisen vahvoja suorittajia, jotka ovat menneet kauden aikana pelillisesti eteenpäin.

– Pisteiden valossa eniten niitä ovat nakuttaneet Inka Juutilainen sekä Venla Hirn, mutta yksi meidän vahvuuksista on, että koko joukkue kykenee hyökkäämään ja tekemään pisteitä.

Rovio sanoo, että ajatuksia ensi kaudesta on jo olemassa, ja tarkoitus on, että joukkue jatkaa.

– Mutta ensin levätään ja ladataan akkuja!

Niko Takala