Oinoselle kaksi EM-mitalia


Miikka Oinosen penkkipunnerrusprojekti pääsi tavoitteeseen. Ristiinalainen voimanpesä otti EM-kisoista kaksi mitalia.

 

Miikka Oinonen (vas.) onnistui EM-kisoissa ja tuliaisena oli kaksi mitalia. Oinonen kiitteli vuolaasti valmentajaansa Ilkka Lukkarista. ”Minä vain tein, mitä Ilkka käski!”, hän kuvaa kaksikon projektia.

 

Kerroimme toukokuussa (Ristiinalainen 2.5.2024) urheilun monitoimimies Miikka Oinosen pääsystä voimanoston EM-kisoihin penkkipunnerruksessa. EM-kisat miteltiin viime viikonloppuna Salossa, ja Oinonen palasi kotiin Ristiinaan jalometallin kera, kun hän saavutti alle 125-kiloisten avoimessa sarjassa pronssia ja saman painoluokan M1-sarjassa (40-44-vuotiaat) hopeaa.

– Kyllä totta olen tosi tyytyväinen. Tämä oli tällainen reilun vuoden mittainen projekti, johon kyllä omistaudun melko lailla sataprosenttisesti. Joten tietenkin tuntuu hyvältä, että siitä sai myös palkinnon, Oinonen tuumailee.

Mitalit tuonut tulos oli 212,5 kilogrammaa.

– Se on oma virallinen ennätys, joten totta kai siinä mielessä olen tyytyväinen. Sillä tavalla jäi vähän jossiteltavaa, että mokasin ensimmäisen noston. Siinä ”varmaksi tulokseksi” tarkoitettu 200 kiloa nousi niin herkästi, että nostin sen saman tien kannattimille, enkä muistanut odottaa tuomarin hyväksymiskomentoa, Oinonen harmittelee.

 

Kilpailuissa osallistujilla on käytettävissään kolme nostoa, joten seuraavaksi oli otettava se ”varma tulos” painoilla 205 kilogrammaa.

– Ei uskaltanut lähteä hurjastelemaan, kun ei tällä kokemuksella, eli kokemattomuudella, uskalla jättää yhden noston varaan.

205 kiloa siis nousi, ja kolmannella sitten molempien sarjojen mitalisijan tuonut 212,5 kiloa.

Oinonen aloitti ammattitason valmennuksessa vasta puolitoista vuotta sitten. Ennen Ilkka Lukkarisen valmennukseen siirtymistä miehen penkkipunnerrusennätys oli salityöntönä 147,5 kiloa.

Puntti- ja muuta harjoittelua Oinonen aikoo jatkaa, mutta ilman kisatavoitteita ja ”kuten normaalit ihmiset”.

– Elokuussa olisi 40-vuotiaiden futiksen SM-kisat. Tällä hetkellä sitä on varmaan 35 sekunnin pelikunnossa, mutta josko tätä painoa saisi pudotettua kesän aikana! hän nauraa.

 

Niko Takala