Vaarinsaaren vierailut kielletty, päiväkodeista pyydetään ottamaan lapsia kotihoitoon


Mikkelin kaupunki ja Essote järjestävät palveluitaan uusiksi koronan leviämisen estämisen vuoksi.

Ristiinan Rinkan jäsenet tekivät talvella lumiukkoja Vaarinsaaren ikkunoiden taakse ilahduttamaan vanhuksia. Nyt koronatilanne keskeytti Vaarinsaaren vierailut, joten ilahduttavilla lumiukoille tai muulle tempaukselle olisi taas tarvetta. Kuva: Helena Turkki / Ristiinan Rinkka

 

Mikkelin kaupunki pyysi maanantaina varhaiskasvatuksessa olevien lasten vanhempia ottamaan lapsensa pois päivähoidosta, jos mahdollista. Mikkelissä, kuten muuallakin, ollaan nyt tarkkana siinä, että flunssaoireisena ei tulla töihin. Tämä alkaa näkyä varhaiskasvatuksessa henkilöstövajeena. Varhaiskasvatus järjestetään mahdollisimman pitkään niiden perheiden lapsille, joissa vanhemmat ovat kriittisesti yhteiskunnan toimintaa turvaavissa töissä.

Maanantaina kaupunki myös pyysi ihmisiä välttämään joukkoliikennettä.

 

Viikonloppuna Essote päätti kieltää vierailut palvelutaloissa.

– Ymmärrän omaisten huolen. Heidän kannattaa kuitenkin muistaa, että juuri näillä käynneillä he voivat levittää koronaviruksen laajalti kaikkein vaaranalaisimpiin riskiryhmiin. Nyt omaisiin kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi puhelimella. Käymään ei saa mennä, muistuttaa tartuntatautien ylilääkäri Hans Gärdström tiedotteessa.

 

Poikkeuksen muodostavat saattohoitopotilaat, joiden luokse oireettomat omaiset ja läheiset voivat mennä. Saattohoidolla tarkoitetaan vaikeasti sairaan ihmisen hoitoa tilanteessa, jossa parantavasta hoidosta on luovuttu ja joiden suhteen lääkäri on tehnyt päätöksen saattohoidosta.

Essote joutuu myös rajoittamaan päivä- ja työtoimintaa sekä suunniteltuja jaksohoitoja. Rajoituksia on myös Ristiinan päivätoiminnassa tiistaista alkaen. Näistä informoidaan asiakkaita.

 

Essote myös peruu suun terveydenhuollon kaikki kiireettömät hammashoidon ajat 12. huhtikuuta saakka. Asiakkaille pyritään ilmoittamaan peruutus henkilökohtaisesti. Kiireettömän hammashoidon aikoja ei voi varata seuraavan neljän viikon aikana. Hammaspäivystys toimii normaalisti mutta sinne pitää varata aika puhelimitse.

Jo viikonloppuna Essote tiedotti peruvansa aikoja perusterveydenhuollosta ja erikoissairaanhoidosta. Lisäksi kaupunki sulki maanantaista alkaen Rantakeitaan ja Naisvuoren uimahallit, sisäliikuntapaikat, museot, kirjastot ja nuorisotilat. Kansalaisopiston toiminta myös loppui.

Mikkelin Urpolan koulu suljettiin kokonaan maanantaiaamusta alkaen.

 

Lue myös juttu ensimmäisistä tartunnoista ja Essoten ohjeista. Löydät sen täältä.

 

Elina Alanne