Essote tiukentaa maskisuositusta, kokouksia suositellaan pidettäväksi etänä


Koronatartuntoja varmistui tiistaiaamuna Mikkelissä kaksi lisää. 

 

Essote tiukentaa maskisuositusta ja suosittelee viikoksi sosiaalisten kontaktien vähentämistä esimerkiksi pitämällä etäkokouksia.

 

Maanantai-iltana Mikkelissä löytyneen koronatartuntojen ryppään positiivisten testitulosten lukumäärä on nyt yhteensä viisi.

– Tiukennamme jälleen suosituksia. Suosittelemme, että Mikkelin alueella kaikki kokoukset pidetään etänä ainakin viikon ajan. Kasvomaskeja suosittelemme jälleen käytettäväksi kaikessa julkisessa liikenteessä ja tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Hyvä käsi- ja yskimishygienia on nyt tavallistakin tärkeämpiä. Niillä voidaan välttää monta jatkotartuntaa, sanoo Essoten tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tarkentaa Ristiinalaiselle etäsuositusta.  Hän toteaa, että Essote toivoo, että tällä viikolla toiminnoissa, missä voidaan helposti järjestää vastaava toiminta etänä, käytettäisiin etämahdollisuuksia.

Aiemmin tiistaina kerrottiin Jukureiden sairastumisista ja altistumisista. Yksi sairastuneista on ollut tartuttavana Mikkelin lukiolla. Essote testaa koko nuorten U20-joukkueen ja oireita saaneet altistuneet.

 

Altistuneissa on myös Essoten työntekijöitä ja kuntayhtymä tiukentaa omia ohjeistuksiaan.

– Pidän todennäköisenä, että testeistä löytyy tartuntoja vielä lisää. Karanteeniin asetettavia tulee olemaan yli sata. Olemme yhteydessä viranomaisiin Kouvolaan ja Hämeenlinnaan, joissa joukkueella oli viikonloppuna pelit, kertoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Oireita saaneiden tulee olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116 117.

 

Mikkelin jäähallit ovat toistaiseksi kiinni niiden perusteellisen siivouksen vuoksi. Asiasta kertoi Juniori-Jukurit Facebookissa. Jukurit tiedotti myös peruvansa kaudenavaustapahtuman, jonka piti olla maanantaina 14. syyskuuta.