Koronaan sairastuneet liikkuivat viikonloppuna laajasti Mikkelin keskustassa – kaikki keskustassa olleet ovat voineet altistua


Uusia koronatapauksia on tiistaihin verrattuna löytynyt Essoten alueelta yksi lisää.

 

Alkuviikosta koronaa sairastaviksi testatut ehtivät liikkua viikonloppuna runsaasti Mikkelin keskustassa. Tartuntaketjujen jälljitys työllistää Essotea. Kuva on Mikkelin keskussairaalan perhetalosta.

 

Tämän viikon tartuntojen kokonaismäärä on nyt yhteensä 21, Essote tiedottaa.

Altistuneita on tämän hetken tietojen mukaan yli 300. Näistä kolme ryhmää on Mikkelin lukiolla ja yksi Esedulla. Mikkelin lukiolla karanteeni koskee abiturientteja, joiden syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuminen on tilanteen vuoksi vaarassa. Asiasta kertoivat keskiviikkona Yle ja Länsi-Savo.

Ristiinalaisen tietojen mukaan altistuneissa on myös ristiinalaisnuoria. Lukio pyrkii mahdollisimman pian selvittämään, miten kirjoitukset voitaisiin järjestää altistuneille.

 

Essote jäljittää edelleen tartuntaketjuja. Kaikkia tiedossa olevia altistuneita ei ole vielä tavoitettu ja altistuneiden määrä voi kasvaa merkittävästi.

Alkuviikosta koronapositiiviseksi osoittautuneet ovat liikkuneet lieväoireisina tai oireettomina taudinkantajina muun muassa lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa (erityisesti ruokaravintoloissa), kahviloissa ja kaupoissa perjantain ja maanantaina välisenä aikana (4.-7.9.).

 

– Käytännössä liki kaikki tuolloin kaupungin keskustassa asioineet ovat voineet altistua. Nyt on syytä Mikkelin keskustassa tuolloin asioineiden välttää sosiaalisia kontakteja ainakin viikon verran ja seurata koronavilkusta mahdollisia altistuksia, kertoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Laaja tartuntaketju työllistää Essoten terveyspalveluja merkittävästi.

 

– Siirrämme henkilöstöä tämän asian selvittämiseen, minkä johdosta joudumme perumaan osan varatuista ajoista. Jos perumisesta ei tule ilmoitusta eikä henkilöllä ole flunssaoireita, vastaanotoille voi tulla normaalisti, Seppälä sanoo.

Oireita saaneiden tulee olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116 117, Essote muistuttaa.

 

Lue myös aiemmat jutut tästä.