Jukureissa jo 20 koronatartuntaa – lukio jatkaa etäopetuksessa koko viikon


Maanantain ja tiistain aikana Essoten alueella on löydetty kaikkiaan 20 uutta koronatartuntaa.

 

Essote on testannut koronalle altistuneita tiukalla tahdilla tiistaina. Sairastuneiden määrä on alkuillasta 20.

 

Kaikki löydetyt positiiviset koronatestien tulokset liittyvät samaan tartuntaketjuun.

Essote tiedotti maanantaina illalla kolmesta ja tiistaina aamupäivällä kahdesta tartunnasta. Tiistain kuluessa testeissä löytyi vielä 15 tartuntaa lisää.

Jääkiekkojoukkue Jukurit on kertonut julkisuuteen, että tartunnat ovat Jukureiden U20- ja liigajoukkueen pelaajia tai heidän lähipiiriään. Jukurit kertoo, että molemmat joukkueet sekä Jukureiden valmennusjohtoa eri tasoilta on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin. Osa sairastuneista on oireettomia. Kaikki ovat kotihoidossa.

Essote jatkaa altistuneiden kartoitusta. Jo tähän mennessä altistuneita ja karanteeniin määrättyjä on yli sata henkilöä.

 

– Jokaisen alueen ihmisen on nyt syytä olla todella varovainen. Pelkään pahoin, että tartuntoja löytyy altistuneista vielä lisää. Sosiaalisia tilanteita kannattaa välttää lähivuorokausien aikana, jotta uusia altistumisia ei tule ja tilanne rauhoittuu, kehottaa tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote tiukensi suosituksiaan ja omia ohjeistuksiaan tiistaina aamupäivästä. Nykyisten tartuntatietojen perusteella uusia suosituksia ei ole tänään tulossa, mutta tilannetta arvioidaan päivä kerrallaan.

– Toistaiseksi tartunnat ovat olleet melko rajatussa porukassa ja muussa väestössä tartuntoja ei ole havaittu, Seppälä sanoo.

 

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui tiistaina kaksi kertaa. Se päätti, että Mikkelin lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa loppuviikon. Loppuviikon aikana saadaan testituloksia ja sen perusteella tehdään päätöksiä seuraavasta viikosta. Etäopetuslinjaus koskee myös iltalukiolaisia. Abien osalta päätettiin jo aiemmin tiistaina, että etäopetus jatkuu koko ensimmäisen jakson lokakuun alkuun asti.

Jäähalli otetaan käyttöön normaalisti keskiviikosta 9. syyskuuta alkaen.

 

Lue myös tiistain aiemmat jutut tästä ja tästä.