Hyviä uutisia abeille! Altistuneet, terveet ylioppilaskokelaat pääsevät kirjoittamaan syksyn yo-kokeita


Mikkelin kaupunki järjestää altistuneille, mutta terveille Mikkelin lukion ylioppilaskokelaille mahdollisuuden osallistua syksyn yo-kokeisiin. Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti asiasta torstaina.

 

Urpolan koulu on tyhjillään, joten siitä tulee nyt ylioppilaskirjoitusten suorituspaikka osalle abeista. Kuva: Mikkelin kaupunki.

 

Altistuneet kokelaat osallistuvat kokeisiin muista eriytetyssä tilassa Urpolan koulun liikuntasalissa. Kaupunki on tehnyt järjestelyjä yhdessä Essoten asiantuntijoiden kanssa. Urpolan koulu on muusta opetuksesta tyhjillään ja se on jo päätetty purkaa.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat ensi viikon maanantaina kemian ja terveystiedon kokeella. Viimeinen koepäivä on 1. lokakuuta.

Mikkelissä on löytynyt tällä viikolla 23 koronatartuntaa. Mikkelin lukiolla on altistunut suoraan kolme ryhmää. Altistuneet on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin. Näissä ryhmissä on nuoria, jotka olivat ilmoittautuneet syksyn ylioppilaskirjoituksiin. Ristiinalaisen tietojen mukaan joukossa on myös ristiinalaisnuoria.

Elina Alanne 

 

Lue lisää torstaiaamun koronatilanteesta tästä jutusta