Kaksi uutta koronatartuntaa Jukurien nuorissa – salibandyn Super Cup siirtyy Lempäälään


Essote ja Mikkelin Jukurit tiedottavat, että Mikkelin koronatartuntaketjussa on löytynyt kaksi uutta tartuntaa.

Essote kehottaa ihmisiä taas suurempaan varovaisuuteen.

Essoten alueelta on löydetty tähän mennessä tällä viikolla yhteensä 23 tartuntaa, jotka kaikki liittyvät samaan tartuntaketjuun.
Jukurit kertoo tiedotteessaan, että kaikki tiedossa olevat tartunnat liittyvät suoraan U20-joukkueeseen, eikä muualta organisaatiosta ei ole toistaiseksi löydetty tartuntoja.

Kaikki Jukurien U20- ja Liiga-joukkueiden pelaajat, valmentajat, huoltohenkilöstö ja joukkueenjohto on testattu alkuviikon aikana. Testitulokset puuttuivat torstaiaamuna enää seitsemältä henkilöltä. Testituloksilla ei ole vaikutusta karanteeniin, vaan se jatkuu molemmilla joukkueilla asetusten mukaisesti 14 vuorokautta.

Essote kertoo torstain tiedotteessaan, että tapauksen karanteeniin asetettujen määrä on nyt yli 300.
– Laajan testauksen perusteella tilanne näyttäisi olevan nyt hyvin hallussa. Ainoastaan muutamia tiedossa olevia altistuneita on enää tavoittamatta. Tartunnan saaneet ovat liikkuneet viikonlopun aikana laajasti Mikkelin keskustassa. Samalla alueella olleiden kannattaa nyt välttää lähikontakteja, pitää hyvät turvavälit ja käsihygienia ainakin viikon, kehottaa tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Laaja tartuntaketju on ruuhkauttanut Essoten puhelinpalvelut. Kuntayhtymän nettisivuilla löytyy tietoa jonotusajoista. Tartuntaa epäilevien pitää soittaa numeroon 116117.
– Olen kovin pahoillani noista ruuhkista. Olemme purkaneet niitä urakalla ja uskoisin tilanteen rauhoittuvan sielläkin viikon loppuun mennessä. Puhelinruuhkiin tulossa on pian helpotusta, kun saamme käyttöön Omaolon sähköisen lomakkeen yhteydenottoa varten. Se on tänään testauksessa, mutta tarkkaa käyttöönoton aikaa on vielä vaikea arvioida, Seppälä kertoo torstain tiedotteessa.

Saimaa Stadium kertoo Facebookissaan, että lauantain 12.9. salibandyn Super Cup -tapahtuma siirtyy Lempäälän Ideaparkiin. Mikkelissä avataan Suomen salibandykausi vuonna 2021.

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk tiedotti keskiviikkona, että sen Mikkelin kampuksella on yksi koronavirukseen sairastunut henkilö osallistunut maanantaina 7.9. pidettyyn ryhmäliikuntatuntiin. Essote on yhteydessä ryhmäliikuntaan osallistuneisiin, noin 15 henkilöön. Altistuneet asetetaan 14 vuorokauden karanteeniin.

Xamk päätti, että Mikkelin kampuksen kaikki teoriaopetus siirtyy etäopetukseen sunnuntaihin 20.9. saakka. Laboraatiot, simulaatiot ja vastaavat opetusmuodot jatkuvat lähiopetuksena ja niissä on suojainpakko. Myös työntekijät siirtyvät etätöihin, jos se on mahdollista. Mikkelin kampuksen liikunta- ja harrasteryhmät perutaan ja kaikki liikunta- ja harrastetilat suljetaan 20.9. saakka. Myös Mikkelin kampuskirjasto pidetään suljettuna tuon ajan.

Myös Esedun Mikkelin toimipisteissä siirryttiin etäopetukseen ainakin tiistaihin 15. syyskuuta saakka. Koronaan sairastuneet altistivat opiskelijaryhmiä. Näistä kolme ryhmää on Mikkelin lukiolla ja yksi Esedulla. Altistuneet ovat 14 vuorokauden karanteenissa.

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti keskiviikkona, että lukio jatkaa etäopiskelua perjantaihin 18.9.2020 asti. Etäopetus koskee myös iltalukiota. Abit jatkavat etäopiskelua lokakuun alkuun saakka.

Elina Alanne 

 

Lue myös: Koronaan sairastuneet liikkuivat viikonloppuna laajasti Mikkelin keskustassa