Kirjaston ja nuorisotilan suunnitelma palasi taas valmisteluun – kirjaston paikkaa koululla mietitään vielä


Mikkelin kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistain kokouksessaan palauttaa Ristiinan kirjaston ja nuorisotalon siirtoa koskevan suunnitelman takaisin valmisteluun.

 

Kirjaston ja nuorisotilan muuttosuunnitelmassa kirjasto sijoittuisi lukiolta jääneisiin tiloihin. Ne kuitenkin olisivat myös parhaat opetuskäyttöön.

 

Sama suunnitelma palautui jo kesällä lautakunnista uuteen valmisteluun, kun aluejohtokuntaa ei oltu kuultu asiasta.

Palauttamista esitti ristiinalainen Jaakko Väänänen (kesk.) ja häntä kannatti Jaana Strandman (kesk.)sit.

Väänäsen esitys liittyy kirjaston paikkaan koulukiinteistössä. Suunnitelmassa se olisi sijoittumassa lukiolta jääneisiin, koulun uusimpiin opetustiloihin. Väänänen toteaa, että kirjaston paikka voisi olla koulukeskuksen vanhimmassa osassa, joka on rakennettu lähes kolmekymmentä vuotta sitten ja on hänestä joka tapauksessa peruskorjauksen tarpeessa lähivuosina.

Asiasta äänestettäessä Väänäsen palautusesityksen kannalla olivat Väänänen, Strandman, Vesa Himanen (ps.), Jaana Vartiainen (sd.), Markku Himanen (sd.), Hannu Tullinen (sd.) ja Marita Hokkanen (sd.).

Suunnitelman olisivat laittaneet eteenpäin kaupunginhallitukseen Kerttu Hakala (vihr.), Paavo Puhakka (kok.), Pekka Heikkilä (vihr.), Marja Kauppi (kesk.), Keijo Siitari (kesk.) ja Tarja Gråsten-Tarkiainen (kok.).

 

Syyskuun lopulla suunnitelma siirtyi eteenpäin kasvatus- ja opetuslautakunnasta sekä hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnasta. Molemmat lautakunnat hyväksyivät esityksen, jossa aikataulu oli täsmennetty niin, että Ristiinan koulukeskuksen nuorisotilojen suunnittelu ja saneeraus tehdään suunnitelman mukaisesti ensin ja kirjastotilojen saneeraus käynnistetään Mikkelin lukion Ristiinan toimipisteen lakkautuspäätöksen saatua lainvoiman.

Kasvatus- ja opetuslautakunta huomautti lisäksi, että suunnitelmassa pitää huomioida koulun tilojen käyttö, eli hyödyntää entisen lukion tiloja perusopetuksen käyttöön. Lisäksi kaupungin asiointipisteen ja rakennusvalvonnan paikka pitää olla selvä jo suunnitteluvaiheessa. Lisäksi pitää huomioida varhaiskasvatuksen toiveet.

Kaupungin prosessi tällaisessa asiassa menee niin, että muut lautakunnat lausuvat asiasta mutta kaupunkiympäristölautakunta on viimeinen lautakunta, joka esittää asiaa kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle. Asia palaa nyt uuden valmistelun jälkeen taas aikanaan lautakuntiin.

Elina Alanne 

 

Lue myös Ristiinassa järjestetyn keskustelutilaisuuden jälkeiset mietteet suunnitelmasta.