Kukkakauppa vaihtoi taas yrittäjää – Minna Kurvinen palasi alalle


Ristiinan kukkakaupan yrittäjänä toimii nyt Minna Kurvinen Suomenniemeltä.

 

Minna Kurvinen hyppäsi ravintola-alalta kukka-alalle, kun mahdollisuus tuli eteen.

 

– Minähän työskentelin täällä nelisen vuotta aikoinaan Kirsin ja Jarmon (Martikainen) aikaan, joten tähän oli sen puoleen helppo tulla, Kurvinen kertoo.

Edellisen kerran kukkakaupan yrittäjä vaihtui kesän alussa, kun Manu Pasanen osti koko Mielosen hautaustoimiston toiminnan Martikaisilta. Ristiinan kukkakauppa oli osa tätä. Pasanen kertoi jo tuolloin Ristiinalaisessa, että hän on nyt kukkakauppayrittäjä, mutta kukka-ala on hänelle vierasta.

– Manu oli jo aiemmin minuun yhteydessä. Kesällä työntekijätilanne tässä kukkakaupalla muuttui, joten tämä mahdollisuus tuli minulle hyvään saumaan, Kurvinen kertoo.

Hän oli syyskuun puoliväliin saakka tyttärensä kanssa yrittäjänä kahvila-ravintola Salmenrannassa Suomenniemellä.

– Olimme miettineet välillä lopettamista, mutta toisaalta se olisi voinut jatkuakin. Toisaalta en olisi uskaltanut työttömäksi jäädä, joten ilmoitin Manulle, että me tullaan.

 

Kurvinen omistaa Ristiinan kukkakaupan yhdessä tyttärensä Jatta Nikkilän kanssa, joka nyt myös opettelee yrityksen asioita.

– Teemme yhteistyötä Mielosen kanssa, eli myymme myös arkkuja, ja Mielonen ostaa meiltä kukkalaitteita, Kurvinen selventää yrityskaupan kuviota.

Yrittäjähenkinen nainen on aikoinaan toiminut parturi-kampaajana seitsemän vuotta ja nyt viimeisimmäksi pyörittänyt Salmenrantaa 6,5 vuotta. Välissä hän on kukka-alan lisäksi ehtinyt työskennellä vuosia suntiona.

– Taidan olla vähän oman itseni herra, eli tietty yrittäjähenkisyys minussa asuu. Tykkään asiakaspalvelusta, eli touhuta ihmisten kanssa, oli asiakas minkälainen tahansa, Kurvinen miettii.

Kukkakaupassa on tällä viikolla palattu entisiin, laajempiin aukioloaikoihin. Kurvinen uskoo, että vaikka marketitkin myyvät nykyään paljon kukkia, niin erityisesti juhlissa kukkakaupan palvelu on tärkeää.

– Kun on suruja tai iloisia juhlia, niin silloin tarvitaan palvelua. Palvelemme nyt asiakkaita niin hyvin kuin mahdollista, jotta saataisiin kukkakauppa taas uuteen nousuun, uusi yrittäjä toteaa ja alkaa sitoa juuri tilattua onnittelukimppua.

Elina Alanne