Kaupunginjohtajalla koronatartunta, hän on tällä hetkellä hyvävointinen – Jukureiden U20-pelaajia taas karanteeniin, altistumisia monessa paikassa Mikkelissä


Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosella on todettu koronavirustartunta.

 

Timo Halonen on sairastunut koronaan. Kuva on otettu tammikuussa 2020.

 

Tartunta on todettu perjantaina, jolloin kaupunki myös tiedotti siitä. Tiedotteen mukaan kaupunginjohtaja on tällä hetkellä hyvävointinen.

Vs. talousjohtaja Tiia Tamlanderin ensimmäisen koronatestin tulos altistuksen jälkeen oli negatiivinen.  Terveystilanteen salliessa työt jatkuvat molemmilla normaalisti karanteenista käsin. Halonen ja Tamlander altistuivat molemmat maanantaina kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa.

 

Mikkelissä löytyi perjantaina kaksi koronatartuntaa, Essote tiedottaa. Toinen niistä on Halosen tartunta.

Toinen tartunnoista on saatu todennäköisesti Etelä-Suomesta. Koronalle on voinut altistua etä- ja aikuislukiossa sekä Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla.

Essote jäljittää altistuneita ja asettaa karanteeniin ainakin useita kymmeniä henkilöitä.

 

Lisäksi Mikkelin keskussairaalan päivystyksen odotustiloissa on voinut altistua keskiviikkona 11.11.2020 kello 15.30-18.30.

– Mikäli oireita ilmenee, tulee hakeutua testeihin joko Omaolon oirearvion tai Päivystysavun numero 116117 kautta, kehottaa tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Lisäksi Mikkelin Jukureiden U20-joukkueesta viisi pelaajaa on asetettu karanteeniin altistuksen takia.

 

Pieksämäellä löytyi torstaina 12. marraskuuta 64 korotartunnan rypäs. Aiemmin alkuviikosta samasta tartuntaketjusta löytyi kuusi tapausta. Tartuntojen jäljitys on pääosin saatu tehtyä, Essote tiedotti perjantaina. Jäljitystä on tehnyt Essoten ja Pieksämäen kaupungin yhteinen tiimi.

– Arviomme mukaan noin kolmasosa positiivisen testituloksen saaneista on sairastanut taudin viimeisen kuukauden aikana. He myös sopisivat tartunnan lähteeksi lähiviikkojen aikana Pieksämäeltä tulleisiin muihin tapauksiin, joiden lähde on tähän asti jäänyt epäselväksi, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

 

Isolla osalla koronatartunnan saaneista on tällä hetkellä lieviä oireita. Suurin osa on oireettomia.

– Partaharjun puutarha on terveydenhuollon näkökulmasta toiminut vastuullisesti ja ollut isona apuna tartuntojen jäljityksessä. Tässä yhteydessä haluan kiittää myös Etelä-Savon pelastuslaitosta, joka auttoi testauksen järjestämisessä puutarhalle, kiittelee tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Viimeisen viikon aikana myös muut henkilöt ovat voineet altistua koronataudille useissa paikoissa Pieksämäellä, varsinkin ruokakaupoissa. Lisäksi virukselle on voinut altistua sunnuntaina 8.11. kello 10–12 Pieksämäen ortodoksisessa kirkossa.

Suuren altistuneiden määrän takia Pieksämäellä on otettu käyttöön erilaisia rajoituksia. Mikkelin keskussairaala on nostanut toimintavalmiuttaan tartunnanjäljityksen suhteen ja sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita varalta.

 

Juttuun on päivitetty kello 16.30 tieto Mikkelin perjantain tartunnoista ja altistumispaikoista. Myös otsikkoa on muutettu.