Kaupungintalo suljettuna, Esedu taas osittain etäopetukseen – Essote suosittelee vahvasti kasvomaskien käyttöä


Mikkelissä löytyi viikonlopun aikana uusia koronatartuntoja.

 

Mikkelin keskussairaala nosti valmiuttaan, kun Pieksämäeltä löytyi koronatartuntojen rypäs viime viikolla.

 

Tartuntoja löytyi sekä Esedun Otavankadun toimipisteen opiskelijoilta että kaupungin työntekijöiltä. Tartuntojen vuoksi kaupungintalo ja kaupungin virastotalo on suljettuina ainakin tämän viikon.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Otavankadun, Raviradantien ja Kinnarin toimipisteet Mikkelissä siirtyivät etäopetukseen maanantaista 16. marraskuuta alkaen 29. marraskuuta saakka. Otavankadun opiskelijoilta on löydetty viimepäivinä yhteensä neljä koronatartuntaa. Essote on altistuneisiin yhteydessä.

Essote suosittelee, että kaikki kaikki maanantaista 9.11. lähtien Esedulla, kaupungintalolla ja kaupungin virastotalolla asioineet välttävät tarpeettomia sosiaalisia kontakteja koko tulevan viikon.

– Koko Essoten alueella suosittelemme vahvasti kasvomaskien käyttöä. On erittäin suuri riski, että koko alue siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, mikä tietää tiukempia rajoituksia, sanoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Kaupungin henkilökuntaa, mukaan lukien kaupunginjohtaja, sairastui, kun kaupungintalolla vieraili maanantaina 9. marraskuuta koronavirusta kantanut henkilö. Sunnuntaina kaupungin henkilöstöstä oli sairastunut kolme henkilöä. Muutamia on asetettu karanteeniin. Heidän joukossaan on myös kaupungin johtoryhmän jäseniä. Altistuneita on testattu laajasti. Maanantaina 9.11. ja tiistaina 10.11.2020 kaupunginjohtajaa tavanneilla ei katsota olevan kohonnutta riskiä koronavirukseen, koska aika altistuksesta henkilön kohtaamiseen on ollut lyhyt.

 

Kaupunginvirastotalon sulun aikana sosiaalihuollon asiakkaat palvellaan poikkeusjärjestelyin. Essoten sosiaalikeskus Vilhonkadulla toimii normaalisti. Kaupungintalolla sijaitseva kaupungin kirjaamo pidetään myös suljettuna.

Asiakkaita pyydetään olemaan yhteydessä kirjaamoon ja toimittamaan kirjaamoon tarkoitettuja asiakirjoja ensisijaisesti sähköpostin välityksellä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voi kirjaamoon tarkoitettuja asiakirjoja toimittaa väliaikaisesti kaupungin pääkirjaston asiakaspalvelupisteelle. Kirjasto toimii normaalisti.

 

Essote muistuttaa, että koronaan viittavia oireita saaneiden henkilöiden tulee hakeutua matalalla kynnyksellä testeihin. Niihin pääsee joko jättämällä sähköisen yhteydenottopyynnön Omaolon arvion kautta tai soittamalla Päivystysavun numeroon 1161117.

–        Tartuntaketjujen katkaisemiseksi testaukseen tulee hakeutua matalalla kynnyksellä viipymättä, jos ilmenee hengitystietulehdus tai muita koronaan viittaavia oireita. Kasvomaskisuositus on ennallaan: mikäli liikut julkisissa paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu, niin kannattaa ehdottomasti käyttää maskia niin itsensä kuin muiden suojaamiseksi, kehottaa tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Viikonloppuna löydettiin myös kaksi uutta tartuntaa Pieksämäellä ulkomailta Suomeen saapuneiden testeissä.

 

 

Taudille on voinut altistua Mikkelissä seuraavissa paikoissa:

Kaupungin virastotalon lounashuoneessa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina 10.­–12.11. klo 11.45–12.15.

 

Keskiviikkona 11.11.

Ramin konditoriossa kauppakeskus Aleksissa klo 12–13

Tokmannissa klo 16–16.45

 

Torstaina 12.11 Prismassa klo 16–17

 

Perjantaina 13.11. Mikkelin lähiliikenteessä bussivuoroilla 1,2 ja 3 sekä aamu- että iltapäivävuoroilla.