Seurakunta perui tapahtumia – joululaulut ja Joulun Rauhaa -konsertti netissä, itsenäisyyspäivänä Ristiinassa vain seppeleenlasku


Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta perui alueen koronatilanteen vuoksi suuren osan tapahtumistaan 21.12 saakka.

 

Joulun Rauhaa -konserttia voi seurata netissä suorana tai tallenteena. Kuva on vuoden 2018 konsertista. Kuva: Elina Ohlis

Myöskään itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksia ei järjestetä Ristiinassa ja Suomenniemellä. Ristiinassa lasketaan seppele sankarihaudoille kello 11.

Adventin ajan jumalanpalvelukset lähetetään seurakunnan Youtube-kanavalla kello 10 alkaen. Ne pidetään ilman yleisöä kirkoissa. Jumalanpalvelukset ovat katsottavissa tallenteena myös lähetyksen jälkeen. Palvelukset lähetetään itsenäisyyspäivänä 6.12. Mikkelin tuomiokirkosta, 13.12. Mikkelin Pitäjänkirkosta ja Kauneimmat joululaulut -jumalanpalvelus 20.12. Mikkelin tuomiokirkosta.

 

Kaikki Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet on peruttu sekä ulkona että sisällä. Tämä tarkoittaa myös Ristiinaan perjantaiksi 11.12. suunniteltua jouluista päivää ja illan lauluvartteja.

Mikkelin kaupunginorkesterin säestämä tilaisuus järjestetään Pitäjänkirkossa tiistaina 8. joulukuuta mutta sinne ei oteta yleisöä. Tapahtuma striimataan nettiin. Sitä voi seurata seurakunnan Youtube-kanavalta.

Yleisöä ei oteta myöskään osittain ristiinalaismuusikoista koostuvan ryhmän Joulun Rauhaa -konserttiin 13. joulukuuta Mikkelin Pitäjänkirkkoon. Konserttia voi katsoa seurakunnan Youtube-kanavalta striimattuna kello 18 alkaen. Sen tallenne on katsottavana samalla kanavalla joulupäivään asti.

Seurakunnan päivähartaudet on peruttu vuoden loppuun saakka. Jouluaaton ja joulupäivän jumalanpalvelusten toteutuksesta päätetään myöhemmin.

 

Essoten ohjeistus on, että alueella voi pitää enintään 20 hengen tilaisuuksia. Tilaisuudessa pitää käyttää maskeja, huomioida turvavälit ja ruoka- ja juomatarjoilua ei suositella. Seurakunta suosittelee kirkollisiin toimituksiin isoja tiloja, kuten kirkkoja. Hautajaiset on mahdollista pitää myös hautausmaalla. Seurakunnan henkilöstö ei osallistu toimitusten yhteydessä oleviin tilaisuuksiin, kuten muistotilaisuuteen.

 

Lue myös:

Essote siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen – Essoten ohjeet  

Mikkelin kaupungin koronalinjaukset