Uusia koronatartuntoja Otavan opistolla ja Urheilupuiston koulussa – altistumispaikoille avattiin oma sivu


Keskiviikon jälkeen Essoten alueella on todettu 11 uutta koronatartuntaa.

 

Mikkelin keskussairaalasta joudutaan perumaan lisää aikoja, koska osastohoidossa olevien koronapotilaiden määrä kasvaa koko ajan. Koronatestaus Mikkelissä nopeutuu todennäköisesti jo loppuvuoden aikana.

 

Mikkelistä positiivisia koronatestin tuloksia on löytynyt viisi, Pieksämäeltä neljä ja Kangasniemeltä kaksi. Sunnuntaista keskiviikkoon alueella on löytynyt 26 koronatartuntaa.

Altistumispaikkoja on nyt niin paljon, että Essote on avannut niille oman nettisivunsa. Altistumispaikkojen päivittyvä listaus löytyy jatkossa Essoten nettisivustolta täältä.

Sivun mukaan koronalle on voinut altistua maanantaina 30.11. kello 8.50 linja-autossa välillä Ristiina–Mikkeli–Otava.

 

Yksi uusista tartunnoista on löytynyt Mikkelin Urheilupuiston koulusta. Altistuneet asetetaan karanteeniin torstain kuluessa.

Lisää tartuntoja on todettu myös Otavan opistolla.  Altistumisia ja sairastumisia on tapahtunut lisäksi Suonsaaren vastaanottokeskuksessa. Pääosin tartunnat ovat kuitenkin löytyneet olemassa olevista tartuntaketjuista. Tartunnanjäljitys on onnistunut kovasta työkuormasta huolimatta hyvin korkealla prosentilla ja nopeudella löytämään altistuneita ja sairastuneita.

– Osastohoidossa olevien potilaiden määrä kasvaa edelleen ja kuormittaa runsaasti terveydenhuoltoa. Joudumme edelleen perumaan vastaanottoaikoja ja siirtämään ei-kiireellistä hoitoa, kertoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Essoten koronalääkärit suosittelevat, että keskussairaalassa sekä muissa terveydenhuollon ja vanhustenhuollon yksiköissä ei vierailtasi kuin välttämättömissä tilanteissa, esimerkiksi saattohoito- tai kriittisesti sairaan potilaan takia.

– Yli 15-vuotiaita Essoten toimipisteissä asioivia ja heidän saattajiaan kehotetaan käyttämään kasvomaskia, jos siihen ei ole terveydellistä estettä, sanoo tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Koronatestin tuloksen saaminen nopeutuu Essoten alueella lähiaikoina entisestään. Mikkelin keskussairaalassa sijaitsevaan Islabin laboratorioon saatu uusi tutkimuslaite on koekäytössä ja saataneen käyttöön vielä ennen vuodenvaihdetta. Laitteen ansiosta laboratorion koronanäytteiden vuorokautinen tutkimuskapasiteetti nousee 300–400:aan, Essote kertoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä osa näytteistä lähetetään Islabin Kuopion laboratorioon ja Elintarvikevirastoon, joista tuloksen saaminen kestää noin vuorokauden. Mikkelin laboratorion testitulokset valmistuvat muutamien tuntien kuluessa. Nyt Mikkelissä voidaan testata enimmillään sata näytettä vuorokaudessa.

 

Lue myös:

Essote siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen – Essoten ohjeet  

Mikkelin kaupungin koronalinjaukset