Altistuneita satoja ja terveydenhuolto kantokyky koetuksella – suosituksia tiukennettiin


Tartuntoja on löytynyt myös yksityisiin juhliin liittyen. Saisaalassa altistui kokonainen vuodeosasto. 

 

Koronatestauksessa ja altistuneiden jälijittämisessä on nyt ruuhkaa.

 

Mikkelissä tiistaina paljastumaan alkaneista laajoista koronatartuntaketjuista on löytynyt lisää tartuntoja. Torstaina Essote tiedotti 24 tartunnasta. Näistä 21 on Mikkelistä ja kolme Pieksämäeltä.

 

Tartuntaketjuja on useita ja altistuneita satoja, eikä kaikkia altistuneita vielä torstaina tiedetty. Rajoituksia ja suosituksia tiukennetaan.

– Monet Mikkelin tartunnat liittyvät baareihin ja nyt tartuntoja on löytynyt muualtakin kuin Keskusbaarista. Lisäksi tartuntoja on ilmennyt nuorten penkinpainajaisjuhliin liittyen viime viikolta ja Uudenmaan laajoihin ketjuihin liittyen. Keskussairaalasta on altistunut myös baariketjuun liittyen kokonainen vuodeosasto (neurologinen ja ortopedinen vuodeosasto) ja se tulee vaikuttamaan palveluihimme. Terveydenhuollon kantokyky on nyt kovalla kuormituksella niin jäljityksen kuin sairaalahoidonkin suhteen. Altistumispaikkoja on paljon ja altistumistiedon saamiseen voi muodostua yli vuorokauden viive, kertoo torstain tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Essote suositteli Mikkeliä tiukentamaan suosituksia ja rajoituksia.

– Mikkeli on nyt tartuntojen osalta leviämisvaiheessa. Mikkelin väestön tulee välittömästi alkaa välttää kaikkia oman talouden ulkopuolisia sosiaalisia kontakteja, kehottaa tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Muu Essoten alue säilyy perusvaiheessa.

 

Koronalle on voinut altistua Mikkelissä viime päivinä useissa eri paikoissa. Koko ajan päivittyvät altistumisen paikat voi katsoa täältä.