Mikkeli leviämisvaiheessa – uimahallit pysyvät kiinni ja aikuisten harrastaminen tauolla, kirjastoon vain 10 henkilöä


Mikkelin alueen koronavirustartuntojen määrä kasvoi huomattavasti tällä viikolla.

 

Kirjastoon ja nuorisotaloille otetaan nyt kerrallaan maksimissaan 10 henkilöä sisälle. Tähän lukuun lasketaan mukaan myös henkilökunta.

 

Alueella on useita laajoja tartuntaketjuja, eikä kaikkien ketjujen osalta altistuneita tiedetä.

Tästä syystä Essote määritteli torstaina Mikkelin olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa. Essote suosittelee muun muassa, että mikkeliläiset välttävät kaikkia oman talouden ulkopuolisia kontakteja.

 

Mikkelin kaupunki siirtyi leviämisvaiheen toimenpiteisiin, jotka ovat voimassa helmikuun loppuun saakka. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että Mikkelin lukio, Mikkelin etä- ja aikuislukio ja Otavia siirtyivät etäopetukseen.

Kaupunki ei myöskään vapauta aikuisten harrastustoimintaa tässä vaiheessa niin kuin suunnitelmana oli. Uimahallit pysyvät edelleen suljettuina ainakin helmikuun loppuun saakka. Aikuisten harrastustoiminta jää kokonaisuudessaan tauolle niin sisä- kuin ulkotiloissa. Kaupungin tiloja ei myöskään vuokrata yli 18-vuotiaitten harrastustoimintaan. Kaupungin omat kuntosalit suljetaan asiakaskäytöltä.

Alle 18-vuotiaitten lasten ja nuorten liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan edelleen kaupungin tiloissa. Lapsilla ja nuorilla ryhmäkoon raja harrastustoiminnassa on 20 henkilöä.

 

Yhdessä kaupungin tilassa voi olla yhtä aikaa paikalla maksimissaan 10 henkilöä.  Tämä koskee kaikkia kaupungin tiloja pois lukien koulut ja päiväkodit.

Kirjastot ja museot pysyvät avoinna, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 10 henkilöä kerralla. Nuorisotilat ovat myös käytössä, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 10 henkilöä kerralla.

Kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia sisällä eikä ulkona. Myös kielto kaupungin omistamien sisä- ja ulkotilojen käytöstä yleisötapahtumiin jatkuu.

 

Tämänhetkisessä tautitilanteessa kaupunki suosittelee vahvasti, että kaikki kaupunkilaiset pidättäytyisivät mahdollisuuksien mukaan kaikista yksityistilaisuuksista. Jos yksityistilaisuudelle on pakottava syy, tulee osallistujamäärä rajata 10 henkilöön, osallistujat käyttävät maskeja koko tilaisuuden ajan, tilaisuudessa huomioidaan turvavälit ja ruoka- tai juomatarjoilua ei järjestetä.

 

Kaupunki jatkaa myös etätyösuositusta. Kaupungin työntekijöiden tulee edelleen käyttää kasvomaskeja kaikissa niissä työtehtävissä, joissa samassa tilassa on enemmän kuin yksi henkilö.

Nykyisessä tautitilanteessa kaupungin johtoryhmä korostaa kontaktien vähentämisen, hygieniaohjeiden ja kahden metrin turvavälin noudattamisen tärkeyttä.

Häiriötilanteiden johtoryhmä tarkastelee rajoituksia ja suosituksia uudelleen ensi viikon aikana.

 

Lue Mikkelin rajoituksista ja suosituksista lisää täältä ja täältä.