Mikkeli ja Essote linjaavat koronarajoituksia perjantaina – koronatartuntoja löytynyt 12 positiivisen päivätahdilla


Suomen hallitus on valmis toteamaan Suomeen poikkeusolot.

 

Siitä, miten hallituksen linjaukset vaikuttavat Mikkelissä, luvataan lisää tietoa perjantaina.

 

Suomen hallitus linjasi lähes koko maata koskevia rajoituksia, jotka tulevat voimaan 8.-28. maaliskuuta. Nämä tulevat voimaan alueilla, jotka ovat koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa.

Osaan maata tämä tarkoittaa maaliskuussa esimerkiksi toisen asteen koulutuksen ja yläkoulujen etäopetusta sekä ravintoloiden sulkua. Vielä torstaina on epäselvää, mikä tilanne on Etelä-Savon osalta.

 

Tiistaina kokoontunut Essoten alueellinen niin sanottu koronanyrkki määritteli, että Mikkeli on koronan leviämisvaiheessa ja muu alue edelleen perusvaiheessa.

Koronanyrkki kokoontuu huomenna perjantaina arvioimaan kokonaistilannetta koko Etelä-Savon osalta. Myös kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä pitää perjantaina ylimääräisen kokouksen valtioneuvoston torstaina antamien uusien ohjeistusten ja rajoitusten jalkauttamisesta Mikkelissä. Näistä tiedotetaan erikseen.

Torstaina kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi, että nyt voimassa olevat rajoitukset ja ohjeistukset jatkuvat myös ensi viikon.

 

Essote tiedotti torstaina, että eilisen jälkeen alueelta on löytynyt kaikkiaan 12 positiivista koronatestien tulosta. Kymmenen tartuntaa löytyi Mikkelistä ja valtaosa jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Yksi tartunnoista on saatu ulkomailta. Yksi löytyi Mäntyharjusta.

Myös keskiviikkona tiedotettiin 12 uudesta tartunnasta.

Näistä tartunnoista yksitoista huomattiin Mikkelissä ja ne liittyvät aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin. Yksi Pieksämäellä löydetty tartunta liittyy altistumiseen muualla maassa.

– Tartuntoja tulee nyt ihmisten lähipiiristä ja aiemmista tartuntaketjuista. Kaikissa tapauksissa ei tosin ole täysin varmaa lähdettä, eli tautia liikkuu voi liikkua alueella oireettomien taudinkantajien mukana. Kaikkien vähänkin oireita saavien tulee hakeutua testeihin. Vapaita aikoja testeissä löytyy vaikka testausmäärät ovatkin moninkertaistuneet, kertoi tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.