Mikkeli viilasi koronarajoituksiaan – lukio etäopetukseen pääsiäiseen saakka, yläkoulujen tilanne päätetään ensi viikolla


Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä piti perjantaina ylimääräisen kokouksen. 

Koululaiset ovat ensi viikon talvilomalla. Sen aikana ratkaistaan, miten yläkoululaisten opetus jatkuu.

 

Mikkelin kaupunki ei vielä perjantaina tehnyt päätöksiä yläkoululaisten etäopetukseen siirtymisestä. Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä käsittelee valtioneuvoston torstaina antamia ohjeistuksia ja määräyksiä ensi keskiviikon kokouksessaan.

Essote ohjeisti perjantaina kuntia, että niiden pitää valmistautua etäopetukseen, jos alue siirtyy niin sanotusti tasolle 2. Esimerkiksi Juva on ilmoittanut, että lähiopetus jatkuu loman jälkeen, mutta muutoksiin on varauduttava.

 

Mikkelin lukio ja Mikkelin etä- ja aikuislukio sekä Otavia siirtyvät etäopetukseen 8.3.2021 alkaen ja ovat etäopetuksessa pääsiäiseen eli 5.4.2021 saakka. Esedu kertoi perjantaina siirtyvänsä etäopetukseen 28.3 saakka.

Häiriötilanteiden johtoryhmä päätti jatkaa Mikkelin kaupungissa voimassa olevia rajoituksia pienin tarkennuksin 8.3.2021 asti. Yli 12-vuotiaitten, mutta alle 18-vuotiaitten ryhmissä ryhmäkoko saa maksimissaan olla 10 henkilöä. Alle 12-vuotiaitten ryhmissä voidaan jatkossakin harjoitella maksimissaan 20 henkilön ryhmissä koronaohjeistukset huomioiden. Päätös tulee voimaan heti.

 

Mukana kokouksessa häiriötilanteiden johtoryhmän kokouksessa olivat myös Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä ja ylilääkäri Hans Gärdström. Essoten alue kokonaisuutena siirtyi perjantaina koronan kiihtymisvaiheeseen.

Mikkelin kaupungin koronarajoitukset ja vaikutukset palveluihin ovat luettavissa kootusti täältä.