Nyt voi lahjoittaa ruoka-apua Ristiinassa – lue tästä ravintolakampanjan ohjeet!


4. huhtikuuta asti voi ostaa ravintolalahjakortin tarvitsevalle. 

 

Tällä hetkellä ravintolat saavat myydä ruokaa vain mukaan. Tarkista mukana olevien ravintoloiden aukioloajat esimerkiksi niiden Facebook-sivuilta. Kuva on arkistokuva Kahvila-ravintola Saimaasta.

 

Ristiinassa toteutetaan kampanja, jolla autetaan sekä ruoka-apua tarvitsevia läheisiä että paikallisia ravintolayrityksiä. 4. huhtikuuta saakka kuka tahansa voi käydä ostamassa yhden tai useamman 10 euron arvoisen lahjakortin ravintolasta. Mukana ovat Kahvila-ravintola Saimaa, Ravintola Martta, Sataman Valot ja Wanha Vossikka.

Halutessaan 10 lahjakorttia tai enemmän ostavat yksityiset henkilöt tai yritykset saavat nimensä julki mukana olevien yritysten ja paikallislehti Ristiinalaisen eri julkaisukanavissa.

Lahjakortit jaetaan ruoka-apua tarvitseville Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kautta. Käytännössä ne jakaa viikoittaisessa ruokajaossa tai muuten diakoni Taru Rantalainen.

Kampanjan idea ja malli syntyi mikkeliläisen ravintola Domin pitsakampanjasta sekä Länsi-Savon verkkosivuilla 3.3. julkaistusta uutisesta. Artikkelissa kerrottiin, että ruoka-apua ei riitä tällä hetkellä tarpeeksi Mikkelissä. Ristiinassa jaetaan viikoittain 70 ruokakassia.

– Kävi niin, että meistä ristiinalaisista useampikin oli lukenut Domin kampanjasta ja ajatellut, että onpa tosi hyvä idea! Samalla kampanjalla voi auttaa sekä ruoka-apua tarvitsevia että ravintoloita. Sen jälkeen ei tarvittu kuin pari puhelua, ja sama päätettiin toteuttaa Ristiinassa, kertoo Ristiinalaisen päätoimittaja Elina Alanne.

 

Kampanjassa ovat mukana neljä ristiinalaisravintolaa, Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö sekä paikallislehti Ristiinalainen ja Viestintä Kreivi Oy, jotka hoitavat kampanjan tiedottamisen ja markkinoinnin.

– Lahjakortteja voi varmasti käydä ostamassa myös muista paikallisista yrityksistä ja toimittaa diakoniatyölle, Alanne vinkkaa.

Joulun alla Ristiinassa toteutettiin Kukka ikäihmiselle -kampanja, jossa saatiin kerättyä 63 joulukukkaa.

– Ristiinalaiset lähtivät kukkakampanjaan hienosti mukaan! Haaveilen, että tällä kampanjalla saataisiin vielä tuota enemmän lahjakortteja. Tuolloin esimerkiksi lapsiperheisiin voisi jakaa useampia ravintolalahjakortteja. Ja koko kylän etu on myös se, että palvelut, kuten ravintolat, pysyvät virkeinä, Alanne miettii.

Ravintolat saavat tällä hetkellä myydä ruokaa vain mukaan koronarajoitteiden vuoksi. Ravintoloiden aukioloajat kannattaa tarkistaa niiden Facebook-sivuilta.

 

Ristiinalainen kertoi Ristiinan ruokajaosta toukokuussa. Jutun voit lukea täältä.