Jaana Vartiaisen valtuustopaikka mahdollisesti arvan varassa – Olkkonen ristiinalaisista ääniharava, oma kylä luottaa Pakariseen


Kuntavaalien tulos ratkesi myöhään sunnuntai-iltana, mutta ristiinalaisittain tuloksessa riittää vielä jännitettävää.

 

Jaana Vartiainen työskentelee Ristiinan päiväkodin johtajana. Arkistokuva.

 

SDP:n viimeisessä valtuustopaikassa ovat kiinni Marita Hokkanen ja ristiinalainen Jaana Vartiainen. He ovat molemmat saaneet 106 ääntä.

Äänten tarkistuslaskenta aloitetaan Mikkelissä maanantaina kello 9 ja se valmistuu iltapäivän aikana, kertoi hieman ennen yhdeksää kaupungintalolta Mikkelin keskusvaalilautakunnan ristiinalainen puheenjohtaja Helena Kauppinen.

Jos Hokkasen ja Vartiaisen äänimäärä on tarkistusten jälkeen edelleen tasan, edessä on arvonta. Se suoritetaan tarvittaessa keskiviikkoaamuna.

SDP menetti valtuustosta kolme paikkaa ja sai sinne 11 edustajaa. Ristiinalainen valtuutettu Petri Tikkanen varmisti jatkopestinsä. Tikkanen sai puolueestaan viidenneksi eniten ääniä, 165 kappaletta.

 

Ristiinalaisittain eniten ääniä keräsi keskustan Kirsi Olkkonen, 315. Olkkonen oli Ristiinan kirkonkylän äänestysalueen eniten äänestetty. Hän sai Ristiinasta 155 ääntä.

Perussuomalaisten Sami Järvinen sai myös vaaleissa vahvan tuen, 203 ääntä. Myös sekä Olkkonen että Järvinen saivat omasta puolueestaan viidenneksi eniten ääniä.

 

Keskustasta valtuustoon nousivat myös Suomenniemen Antti Pakarinen, 180, ääntä ja Ristiinan Jaakko Väänänen, 148. Pakarinen sai omalta kylältään vahvan tuen, 134 ääntä ja oli siis Suomenniemen äänestysalueen eniten äänestetty ehdokas.

Perussuomalaisten ääniharava on Kisakaaren tansseistakin tuttu Jaana Strandman, 484 ääntä. Strandman on kymmenen eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukossa sekä Ristiinan kirkonkylän että Pellosniemen ja Suomenniemen äänestysalueilla.

Pellosniemellä eniten äänestettiin Petri Tikkasta, joka kokosi sieltä 33 ääntä.

 

Varavaltuutettuina on useita ristiinalaisia. Vertausluvun mukaisessa järjestyksessä lueteltuna perussuomalaisten Sami Nalli kokosi 114 ääntä ja keskustan Anne Hujala 95 ääntä. Aiemmin kaupunginvaltuutettuna toiminut kokoomuksen Paavo Puhakka sai 100 ääntä. Varavaltuutetuksi nousee myös SDP:n Susanna Rusakko Suomenniemeltä 69 äänellä.

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Mikko Siitonen ei uusinut pestiään valtuustossa. Hän sai 105 ääntä ja on siis varavaltuutettu. Varavaltuutettuina ovat myös keskustan Janne Strengell, 66 ääntä, sekä SDP:n Juha Hakkarainen, 58 ääntä.

Elina Alanne

 

Lue lisää Mikkelin kuntavaalituloksesta tästä jutusta.