Lauantaina mennään keskiajalle – Linnaniemen keskiajassa on ohjelmaa koko perheelle


Linnaniemen keskiaika järjestetään Ristiinassa lauantaina 19. kesäkuuta.

 

Ville Hokkanen muistuttaa, että Linnaniemen keskiaikaan osallistuville arvotaan taas paikallinen palkinto, kun jättää arpalipun tapahtuman infoon. Voittaja saa viikinkien juomasarven. Ailo Hokkanen osallistuu isän kanssa tapahtuman järjestelyihin.

 

Keskiaikamarkkinat. Buhurtin, eli historiallisen kamppailulajin SM-kauden avaus. Tyyliin sopivaa musiikkia. Jousiammuntaa. Lapsille keppihevosrata ja talutusratsastusta. Pehmomiekkailua. Ja paljon hyvää ruokaa.

Linnaniemen keskiajan järjestäjä Ville Hokkanen luettelee, mitä kaikkea Ristiinassa tapahtuukaan lauantaina.

– Ja alueella liikkuu noidanmetsästäjä, Hokkanen lisää.

Välivuoden jälkeen Linnaniemen keskiaika järjestetään taas, ja vähän aiempaa isompana. Buhurtissa kilpaillaan Ristiinassa ensimmäistä kertaa. Tapahtuman musiikkiesiintyjistä erityisesti Netta Skog on monen tuntema ja odottama. Hänen lisäkseen lauantaina esiintyvät Isara ja Äimätär.

 

Koronatilanteen vuoksi tapahtuman järjestäminen oli keväällä pitkään epävarmaa. Hokkanen kertoo, että kyllä hänkin jossain vaiheessa kevättä mietti, että toteutuminen näyttää heikolta.

– Mutta meillä oli siitä hyvä tilanne, että olemme saaneet apurahoja tapahtuman järjestämiseen. Niiden turvin uskalsi jatkaa valmisteluja, koska taloudellinen riski peruuntuessa olisi ollut pieni.

Linnaniemen keskiaikaa järjestää Linnaniemi ry.

 

Nyt kun tapahtumapäivä lähenee, on Hokkanen tyytyväinen.

– Markkinakauppiaita on tulossa paljon ja siellä on myös uusia. Esimerkiksi seppiä on tulossa ja he pitävät myös työnäytöksiä. Myyjät ovat innoissaan, koska viime vuonna ei järjestetty mitään ja tältä kesältäkin on isoja tapahtumia peruuntunut.

Myös buhurtiin on ilmoittautunut runsaasti kilpailijoita. Kilpailutoiminnasta vastaa Medieval Combat Sport Finland.

– Musiikkitarjonta on tänä vuonna hyvää. Muutenkin olemme panostaneet siihen, että kaikille on katseltavaa ja nähtävää. Tekemistä on myös perheen pienimmille.

Myös Ristiinan kirkko on avoinna tapahtuman aikana.

 

Koronarajoituksia purettiin tällä viikolla mutta Hokkanen toivoo ihmisten pitävän maalaisjärjen mukana tapahtumassa.

– Muistetaan käsihygienia, pidetään turvavälejä ja maskeja voi käyttää mahdollisuuksien mukaan. Lauantaina on tosin tulossa todella kuuma päivä.

Linnantie suljetaan tapahtuma-alueelta, eli kirkolta Gränna-talolle, lauantaina kello 9.30–17.

– Tapahtuman pysäköinti on venesatamassa. Parkkitilaa on rajatusti, joten toivomme, että paikalliset saapuisivat paikalle jalan tai pyörillä.

 

Ainoa huoli järjestäjillä on, että talkoolaisia saisi olla lauantaina enemmän erityisesti liikenteenohjauksessa ja järjestyksenvalvojina.

– Lain kirjain täyttyy mutta päivästä tulee pitkä, varsinkin kun on hellettä, Hokkanen miettii.

Talkoolaiseksi voi ilmoittautua osoitteeseen linnaniemenvouti@gmail.com.

Elina Alanne

 

Linnaniemen keskiaika lauantaina 19.6. kello 10–17 Ristiinassa. Tapahtuma-alue alkaa kirkonmäeltä Brahentieltä. Liput 10 eur (alle 18-vuotiaat ilmaiseksi), lipunmyynti portilla vain käteisellä.

 

Lue tapahtuman pääesiintyjästä Netta Skogista lisää täältä.