Essoten henkilöstöä karanteenissa ja koronassa – Anttolan hyvinvointiasema kuukaudeksi kiinni


Etelä-Savon alueella on todettu tällä viikolla keskiviikkoon mennessä jo 29 koronavirustartuntaa.

 

Koronatartuntojen määrä on kasvanut paljon  marraskuun lopussa ja joulukuun alussa.

 

Tahti on viime viikon tasolla, jolloin päädyttiin 68:aan viikkotartuntaan. Essote tiedotti tilanteesta torstaina.

– Essoten henkilöstöäkin on sairastunut ja karanteenissa, joten henkilöstötilanteemme on nyt hyvin haastava. Kiireisen hoidon turvaamiseksi ja hankalan koronatilanteen hoitamiseksi joudumme sulkemaan Anttolan hyvinvointiaseman, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

 

Anttolan hyvinvointiaseman ja laboratorion palvelut suljetaan neljäksi viikoksi ensi viikon alusta 13. joulukuuta. Sulku kestää 9. tammikuuta asti. Poikkeuksena ovat koronarokotuspäivät, kuten keskiviikko 15.12. Muuta palvelua Anttolasta ei ole saatavilla sulun aikana, myös laboratorio on kiinni.

Asiakkaisiin, joilla on varattuna vastaanottoaika Anttolaan sulun ajalle, ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä aikojen siirtämiseksi tammikuulle. Kiireiset tapaukset hoidetaan Mikkelissä.

– Tilanteen jatkuessa näin haastavana ei ole poissuljettua, ettemmekö joutuisi tekemään palvelutuotantoomme myös muita muutoksia, Seppälä varoittaa.

 

Essoten alueella oli torstaina aamulla tehohoidossa yksi koronapotilas. Hänen lisäkseen muita ei ollut koronan vuoksi sairaalahoidossa.

 

Lue myös: Vuonna 1942 tai aiemmin syntyneet koronarokotukseen ilman ajanvarausta – Essote tehostaa kolmannen rokotteen antoa vapaaehtoisvoimin